Gemeente Den Haag

mei 2004
Nieuwe koers ingezet voor verkoop van Woningbeheer en Stedelijk Belang (25 mei)

Het College van B & W informeert vandaag, 25 mei de raad over het verloop van de verkoopprocedure van Woningbeheer NV en de NV Stedelijk Belang.
De gemeenteraad besloot op 26 juni 2003 de aandelen van Woningbeheer NV en van de NV Stedelijk Belang te verkopen, omdat het overheidsbelang bij de ondernemingen steeds meer afnam en Woningbeheer ook bedrijfsactiviteiten buiten de gemeentegrenzen van Den Haag wilde ontplooien.
Het verkoopproces is gevolgd conform het Europese aanbestedingsmodel. Inmiddels is duidelijk dat het integrale concept van Woningbeheer (vastgoed, projectontwikkeling en advies) voor geïnteresseerde marktpartijen onvoldoende aantrekkelijk is. Er is geen aanvaardbaar bod van marktpartijen ontvangen.

Het college heeft besloten deze verkoopprocedure te beëindigen en treft voorbereidingen om uitvoering te geven aan een koerswending en het onderzoeken van mogelijke alternatieven.
Dit zal onvermijdelijk leiden tot enige vorm van splitsing van de ondernemingen en een scherpere afstemming van de personele omvang op de gecontracteerde en de te verwachten omzet van de ondernemingen. Als aandeelhouder zal het college in de vervolgstappen de financiële belangen zo goed mogelijk trachten te beschermen, uitvoering blijven geven aan het voorraadbeleid en in het bijzonder aandacht schenken aan een zorgvuldige behandeling van de werkgelegenheidsaspecten van de ondernemingen.