Ingezonden persbericht


KLUWER BESTEEDT BEHEER DATACENTER EN ONDERSTEUNING DESKTOPS EN APPLICATIES UIT AAN CSC

Deventer/Bunnik, 26 mei 2004 - CSC Computer Sciences BV, één van 's werelds grootste ICT-dienstverleners, heeft een IT-outsourcing-contract getekend met multimediale uitgeverij Kluwer BV, onderdeel van wereldwijde uitgeverij Wolters Kluwer NV.

Volgens het vijfjarige contract neemt CSC het beheer van de IT-infrastructuur van Kluwer over. Het datacenter wordt geïntegreerd in het CSC-datacenter in Apeldoorn. Binnen het contract is opgenomen dat 23 medewerkers van Kluwer bij CSC in dienst treden. Verder verzorgt CSC de ondersteuning voor de kantoorautomatisering en alle bedrijfskritische applicaties. Bovendien levert CSC desktop-services en helpdeskondersteuning aan alle Kluwer-medewerkers in Nederland.

Door deze IT-activiteiten uit te besteden, zal de integratie van het bestaande datacenter in het CSC-datacenter schaalvoordeel en grotere flexibiliteit opleveren voor Kluwer. CSC zet de ingeslagen weg van Kluwer voor wat betreft de optimalisatie van de infrastructuur voort.

Patrick Morley, CEO Kluwer: "Onze ICT-infrastructuur was al verregaand gestandaardiseerd en geoptimaliseerd. Maar door de beheeractiviteiten op een breed vlak uit te besteden aan CSC, kunnen we dit proces verder verbeteren. Door een groot deel van onze medewerkers en auteurs overal snel en veilig toegang te bieden tot onze infrastructuur, kunnen ze sneller en efficiënter werken. Tegelijkertijd kunnen we gebruikmaken van de schaalgrootte van CSC en kunnen we bijvoorbeeld besparen op kosten. Belangrijk selectiecriterium was daarnaast een goede werkgever te vinden voor 23 van onze collega's en dat is gelukt met CSC."

"We zijn blij en trots samen te kunnen werken met Kluwer, en hen te kunnen toevoegen aan ons klantportfolio", aldus Paul van Roozendaal, Director Business Development CSC Nederland. "De omvang en schaalgrootte van CSC zal Kluwer helpen de business- en kostenefficiëntieverbetering te realiseren, die ze zoekt. Daarnaast heten we onze nieuwe collega's welkom en zullen we actief werken aan een positieve ontwikkeling van hun carrière."

Server Based Computing
Op termijn heeft 80% van de Kluwer-medewerkers en een deel van de auteurs via een centrale portal toegang tot relevante applicaties, die variëren van e-mail en content-creatie tot Customer Relations Management-applicaties. Hierdoor kunnen ze locatieonafhankelijk werken via een beveiligde verbinding. Door deze overgang zal de beveiliging van het netwerk worden versterkt en een groter deel van de IT-kosten van Kluwer variabel worden.

Over Kluwer
Kluwer (www.kluwer.nl) is een multimediale uitgeverij met ongeveer 1.350 medewerkers en is leidend op het gebied van fiscale, financiële, juridische en managementuitgaven in Nederland. Kluwer is onderdeel van Wolters Kluwer (www.wolterskluwer.com), de toonaangevende multinationale uitgeverij en aanbieder van informatiediensten. In 2003 heeft Wolters Kluwer, met wereldwijd 19.500 medewerkers, een omzet van ruim 3,4 miljard euro gerealiseerd.

Over CSC
Computer Sciences Corporation is sinds de oprichting in 1959 uitgegroeid tot één van 's werelds grootste IT-dienstverleners. CSC's missie is het leveren van oplossingen aan organisaties in industrie en overheid, die exact aansluiten op hun specifieke eisen en die deze organisaties in staat stellen te profiteren van de geavanceerde toepassing van technologie.

CSC heeft wereldwijd circa 90.000 medewerkers. Zij richten zich op systeemontwerp en -integratie, outsourcing van IT en bedrijfsprocessen, applicatiesoftwareontwikkeling, web- en applicatie-hosting en management-consulting. Het hoofdkantoor van CSC staat in El Segundo, Californië. Het bedrijf behaalde een omzet van $14,8 miljard over de periode van de laatste 12 maanden (eindigend op 2 april 2004). Voor meer informatie: www.csc.nl

###