Gemeente Dordrecht


---

Gemeente start verbetering Stationsgebied

Vincent Brinkhof
Het college wil het Stationsgebied aanpakken. Het wordt een nieuw ingericht, kwalitatief hoogwaardig gebied dat voldoet aan de eisen van de reizigers en bezoekers.

De route van het station naar de binnenstad gaat de rode loper naar de stad worden. De historische binnenstad van Dordrecht heeft bijzondere allure en cultuurhistorische waarde. Er wordt de laatste jaren nadrukkelijk in de binnenstad geïnvesteerd. De zone tussen de binnenstad en het station is momenteel weinig uitnodigend. Met de verbetering van deze zone begint de binnenstadssfeer al op het station.

Het voorplein van het station wordt kwalitatief verbeterd. Het wordt een "verblijfsplein". Er zal ruimte zijn voor taxi's, Kiss&Ride voorzieningen en touringcars. Daarnaast wordt de kwaliteit van het busstation verbeterd; overzichtelijker, duidelijker en een betere sociale veiligheid. Ook komt er dynamische informatievoorziening voor reizigers.

De fietsroute wordt onder de loep genomen en waar nodig aangepast. En de onbewaakte fietsenstallingen worden uitgebreid en verbeterd.

Het ontwerp van Spuiboulevard en de binnenstadhalte aan de Johan de Wittstraat zal een voorbeeld zijn voor het ontwerp voor het verbeterde stationsgebied. De eerste fase van het project gaat nu van start en het ontwerp zal dit jaar afgerond worden. Het streven is met de uitvoering medio 2005 te starten.

Momenteel worden er gesprekken met NS Vastgoed en Pro Rail gestart om de mogelijke oplossingen in het gebied te bespreken.