CORDAID

Mensen in Nood stelt giro 667 open voor ramp Soedan

Mensen in Nood komt in actie voor Soedan. In Soedan voltrekt zich de grootste humanitaire crisis van dit moment. Honderdduizenden mensen worden met de dood bedreigd door geweld en ondervoeding. Ruim één miljoen mensen zijn op de vlucht voor het geweld in de regio Darfur, waar Afrikaanse moslims worden uitgemoord door Arabische moslims. Hulp is nú hard nodig! Daarom stelt Mensen in Nood giro 667 open voor de vluchtelingen van Soedan.

Een internationaal hulpteam van het ACT/ Caritas netwerk, waar Mensen in Nood deel van uitmaakt, vertrekt deze week richting Darfur. Zij zullen daar een noodhulpprogramma opzetten voor de honderdduizenden ontheemden. De noodhulp zal zich richten op het opzetten van water- en sanitairvoorzieningen, voedseldistributie en het verstrekken van tentzeilen, muskietennetten en keukenspullen.

Daarnaast stuurt Mensen in Nood volgende week zeven vliegtuigen met in totaal 3.500 tenten naar de Soedanese vluchtelingen in Tsjaad. Mensen in Nood is daar actief in drie kampen, waar in totaal 36.000 vluchtelingen zitten. Naast het uitdelen van tenten, richt Mensen in Nood zich op de distributie van voedsel en het onderhoud van water- en sanitairvoorzieningen in de kampen.

Er is veel hulp en dus ook veel geld nodig om de ramp in Soedan te beperken. Donaties kunnen overgemaakt worden naar Mensen in Nood, Giro 667, Den Haag, o.v.v. Soedan.