Fontys


woensdag 26 mei 2004

Nieuwe opleidingsvariant Communicatie & Multimedia Design De opleiding Bedrijfskundige Informatica van Fontys Hogeschool Informatica start per 1 september met de nieuwe opleidingsvariant Communicatie & Multimedia Design. Deze variant wordt in voltijd aangeboden in Eindhoven.

Communicatie & Multimedia Design richt zich op het ontwikkelen, ontwerpen en invoeren van nieuwe toepassingen van digitale media en internet. Studenten doen zowel de creatieve, inhoudelijke als organisatorische kennis en vaardigheden op die hierbij nodig zijn. In het eerste jaar kunnen maximaal negentig studenten worden geplaatst. Als er meer aanmeldingen zijn, bepaalt de volgorde van inschrijving de toelating.

Vanuit de arbeidsmarkt is er een toenemende vraag naar professionals op het gebied van multimediadesign. Afgestudeerden kunnen bijvoorbeeld gaan werken als webdesigner, multimedia-ontwerper en -consultant. Omdat Communicatie & Multimediadesign een jong vakgebied is, zijn er daarnaast allerlei nieuwe functies, waarvoor nog geen functienamen bestaan.