Time : 2:13:02 PM
Date : Wednesday, May 26, 2004
Sender Name: assubel

ASSUBEL-ARBEIDSONGEVALLEN G.K. VERDEELT 5 % VAN HAAR INCASSO TUSSEN HAAR VERZEKERDEN VOOR HET BOEKJAAR 2003

GROEI

Het omzetcijfer van ASSUBEL-ARBEIDSONGEVALLEN is in 2003 met 4,3 % gestegen tot ¤ 89.775.000. Daardoor bedraagt het marktaandeel ongeveer 9,8 % (9,6 % in 2002).
De verzekeraar roept de makelaardij, zijn enige distributiekanaal, op om de overheidsmarkt (gemeenten, OCMW's, politiezones, ...) in te palmen en zodanig zijn strategie om verder door te groeien te bestendigen.

RISTORNO'S

ASSUBEL-ARBEIDSONGEVALLEN is een gemeenschappelijke kas die statutair jaarlijks haar winsten verdeelt onder de verzekerde bedrijven. Sedert 10 jaar verdeelt ASSUBEL zonder onderbreking ristorno's. Het boekjaar 2003 werd afgesloten met een batig saldo van ¤ 6.539.000 (winststijging van 32 % tov. 2002), wat de verzekeraar toelaat om gemiddeld 5 % van de ontvangen premies te ristorneren aan de verzekerde ondernemingen. Deze ristorno's worden bepaald door rekening te houden met de schadegevallen. Een uitmuntende onderneming kan tot 12 % ristorno ontvangen.
Deze specificiteit ligt ASSUBEL nauw aan het hart en strookt helemaal met de preventie-inspanningen die gevraagd worden door de Staatssecretaris K. Van Brempt.

SOLVABILITEIT

Een competitieve troef voor ASSUBEL is dat gelijktijdig haar solvabiliteitsmarge 4,22 maal (4,1 in 2002) de wettelijk vereiste marge overtreft en dat haar dekking voor het technisch passief 117 % bedraagt (106 % in 2002), wat haar in een toonaangevende positie brengt in de verzekeringsmarkt. Dit vormt zowel een sluitende garantie voor de bestaande verzekerden als een stevige basis voor het aantrekken van nieuwe verzekerden.

IMAGO

ASSUBEL gaat de voortdurende uitdaging aan om te werken aan de verbetering van haar communicatie met de makelaars zowel als met de verzekerden. Haar website behandelt actuele thema's en zorgt voor een constructieve interactie.
ASSUBEL-ARBEIDSONGEVALLEN is heel actief in de werkgroepen van ASSURALIA (Belgische Vereniging der Verzekeringsondernemingen) teneinde het stelsel te verbeteren en dit in samenspraak met de overheidsinstanties voor deze sector, hetzij de ministeriële kabinetten, de Commissie voor Bank-, Financie- en Assurantiewezen, het Fonds voor Arbeidsongevallen of nog PREVENT, het Belgisch Instituut voor Preventie.
Om zijn marktleiderspositie te onderstrepen organiseerde de verzekeraar, samen met AISAM (Association Internationale des Sociétés d'Assurance Mutuelle) recent in zijn gebouwen een internationaal congres omtrent de plaats die de arbeidsongevallen in de verschillende landen in Europa inneemt.

HET WELZIJN VAN DE MEDEWERKERS

ASSUBEL was met PREVENT de motor achter de lancering van "Groen in ondernemingen", een campagne georganiseerd door de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en visserijmarketing).
De verzekeraar is ervan overtuigd dat zijn gezondheidsbeleid (werkomgeving, actieve ondersteuning tabaksbeleid, ...) een zeer positieve invloed heeft op het absenteïsmecijfer (2 % in 2003) en het zeer geringe personeelsverloop.

SPONSORING

Sponsoring heeft altijd al een belangrijke plaats ingenomen in de marketingstrategie van de verzekeraar en dit zowel vanuit sportief als vanuit sociaal oogpunt. Dit verklaart waarom de verzekeraar de hoofdsponsor is van de nationale veldhockeyploeg alsook cosponsor van de basketbalclub Racing Basketbalclub Antwerpen.
ASSUBEL steunt eveneens de Belgische Vereniging voor de strijd tegen mucoviscidose.

ASSUBEL N.V.

ASSUBEL N.V., dochtermaatschappij van ASSUBEL-ARBEIDSONGEVALLEN, opgericht in 2002, heeft een incasso van ¤ 6.752.200, wat een stijging betekent van 8,5 % tov. 2002. Deze maatschappij verzekert Collectieve Ongevallen voor werknemers en zelfstandige bedrijfsleiders, en heeft met de introductie van nieuwe, coherente en klare algemene voorwaarden de basis gelegd voor een expansieve groei.

ASSUBEL CONSULT V.Z.W.

De VZW ASSUBEL CONSULT heeft sinds haar oprichting in 2002 een stevige basis opgebouwd in de veiligheidscoördinatie op de tijdelijke en mobiele werkplaatsen en in de uitbouw van activiteiten rond arbeidsveiligheid.
ASSUBEL ontwikkelt zich eveneens in de domeinen van consultancy, opleidingen en de implementatie van het welzijnsbeleid in de ondernemingen.

26 mei 2004.

R. ROSSEEL
Contactpersoon : JC Debussche - Phone : 02/214.60.15