Autoriteit Financiële Markten

Prof.mr. Jaap Winter voorzitter Commissie Modernisering Beleggingsinstellingen
26-5-2004

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vandaag in overleg met de beleggingsfondsenindustrie de Commissie Modernisering Beleggingsinstellingen ingesteld. De AFM is verheugd dat prof.mr. Jaap Winter bereid is gevonden om het voorzitterschap van de Commissie Modernisering Beleggingsinstellingen op zich te nemen. Deze commissie is door de AFM in het leven geroepen om voor het einde van dit jaar aanbevelingen aan te dragen voor het aanpakken van de tekortkomingen die de AFM heeft vastgesteld in de beleggingsfondsenindustrie.

Prof.mr. Jaap Winter is partner bij De Brauw Blackstone Westbroek en is deeltijd hoogleraar internationaal ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij nam eerder zitting in de Commissie Tabaksblat. Ook is hij voorzitter van de EU High Level Group of Company Law Experts. De AFM heeft in Jaap Winter een voorzitter gevonden met veel ervaring op het gebied van Corporate Governance, een belangrijk aspect van het moderniseringsproces van de Nederlandse beleggingsfondsenindustrie. De overige leden van de Commissie Modernisering Beleggingsinstellingen zijn:

* mr. H.J. Baeten (voormalig voorzitter Raad van Bestuur F. Van Lanschot Bankiers N.V.)

* prof.dr. A.W.A. Boot (Hoogleraar Ondernemingsfinanciering en Financiële Markten Universiteit van Amsterdam, Director Amsterdam Center for Law & Economics)

* dr. W.M. van den Goorbergh (voormalig vice-voorzitter Raad van Bestuur Rabobank Nederland)

* drs. G.H. Heida (voormalig lid van het Executive Committee ING Asset Management)

* prof. dr. R.A.H. van der Meer (voormalig lid Raad van Bestuur Fortis Insurance)

* jhr. drs. R.W.F. van Tets (voormalig lid Raad van Bestuur ABN AMRO)

De AFM verwacht dat de Commissie Modernisering Beleggingsinstellingen in deze samenstelling en onder het voorzitterschap van prof. mr. Jaap Winter voor het einde van het jaar tot concrete en efficiënte voorstellen zal komen tot modernisering van de
beleggingsfondsenindustrie in Nederland.

Meer informatie over het onderzoek van de AFM 'Zicht op beleggingsinstellingen' en de Commissie Modernisering Beleggingsinstellingen vindt u op deze website. Voor persvragen kunt u contact opnemen met persvoorlichting van de AFM: 020-5535573.