Time : 2:41:55 PM
Date : Wednesday, May 26, 2004
Sender Name: Nuon

Nuon maakt betaling energiefactuur met kredietkaart mogelijk

Vilvoorde, 26 mei 2004 - Vanaf heden kunnen Belgische Nuon-klanten hun energiefactuur betalen door middel van een Visa of MasterCard- kredietkaart. Nuon is de eerste energieleverancier die deze betalingswijze gebruikt.

Met deze service biedt Nuon haar Belgische klanten, naast de reeds bestaande mogelijkheden (manuele overschrijving en bankdomiciliëring) een nieuwe, en bovendien veilige betalingsmethode.

Tom van de Cruys, Marketing Manager bij Nuon België: 'De doelstelling van Nuon is om het leven van de klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met deze nieuwe betalingsmethode komt Nuon als eerste energieleverancier tegemoet aan de stijgende vraag van de consument om de energiefactuur te kunnen betalen met een kredietkaart'.

Patricia Robbé, woordvoerster BCC, sluit zich hierbij aan: 'Nuon is een voorloper in dit domein. Domiciliëring via Visa en MasterCard bestaat reeds in andere sectoren (GSM, abonnementen,...), het gaat hier om een primeur bij een energieleverancier. Wij zijn zeer tevreden om samen met Nuon deze eerste stap te zetten. Nuon ziet het belang van deze extra service in en beantwoordt daarmee aan een steeds toenemende vraag van de consument.'

Om deze innovatie kracht bij te zetten geeft Nuon, boven de reeds bestaande scherpe prijzen, nieuwe klanten die voor 15 juli 2004 bij Nuon tekenen een extra éénmalige korting van 25 ¤ wanneer zij hun factuur met Visa of MasterCard willen betalen. De klant zal de maandelijkse betaling van de Nuon- energiefactuur gemakkelijk terugvinden in zijn maandelijkse overzichtsfactuur van Visa of MasterCard.

Over Nuon:
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, aardgas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in België, Nederland, en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en samenleving. De omzet in 2003 bedroeg ¤ 5,1 miljard. Nuon België is de grootste nieuwkomer en telt meer dan 250.000 elektriciteit- en aardgasaansluitingen.

Over BCC:
Bank Card Company (BCC) beheert voor rekening van een veertigtal banken de betaalsystemen verbonden aan de twee grootste netwerken van kredietkaarten: Visa en MasterCard.
BCC sluit handelaren aan op het aanvaardingsnetwerk van Visa, MasterCard, Maestro en Visa Electron en onderhoudt in dit kader een commerciële relatie met zo'n 55.000 actieve handelaren. Voor haar 'corporate' klanten geeft BCC specifieke bedrijfskaarten uit, zoals de 'corporate kaart', de 'Travel Key' kaart en de 'Visa Purchasing' kaart.


***