Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


26 mei 2004


Hattem - Poging dakkraak


Bij een supermarkt aan de Hilsdijk in Hattem is in de nacht van dinsdag op woensdag (26/5) geprobeerd om via het dak een inbraak te plegen. Op het dak werd een stuk dakbedekking verwijderd en een gat gezaagd. Het is bij een poging gebleven. Mogelijk werden de daders gestoord in hun activiteiten.


Heerde - Politie pakt drie jongens voor graffiti


De politie in Heerde heeft maandagmiddag drie jongens van 16 en 17 jaar uit Heerde en Wapenveld aangehouden, nadat er op de koepel van het Van Meurspark in Heerde graffitti was aangebracht. De jongens gaven elkaar over en weer de schuld van de vernieling. De politie zoekt de zaak uit.


Heerde - aardappelen rollen van ventwagen


Dinsdagmiddag is op de Zeis in Heerde een zak met aardappelen van een ventwagen gevallen. Een getuige die het zag gebeuren kon de gedupeerde niet waarschuwen. De politie heeft de zak met piepers meegenomen en tijdelijk op het bureau gestald. De gedupeerde kan zich daar melden.


Putten - drankrijder


Een 65 jarige automobilist uit Marknesse bleek woensdagnacht omstreeks 01.00 uur onder invloed van alcohol. Hij blies 0,6 prrom. De man kreeg een boete opgelegd.


Putten - Gestolen fiets retour eigenaar


Een Puttenaar ontdekte eind maart bij de bushalte aan de Parklaan in Putten een fiets, die mogelijk van diefstal afkomstig was. De politie werd geïnformeerd en intussen blijkt de fiets in Utrecht te zijn ontvreemd. De politie is bezig de fiets bij de rechtmatige eigenaar af te leveren.


Putten - hangjongeren bekeurd


De politie heeft dinsdagavond drie jongelui bij de Putter Eng bekeurd. Twee van hen dronken alcohol op straat en de derde gooide een flesje van zich af.


Ermelo - Niet verzekerd en bellen zonder carkit


Een 33 jarige man uit Callantsoog bleek dinsdagmorgen bij een controle in Ermelo zijn auto niet te hebben verzekerd. De bestuurder werd bekeurd en de auto werd ingenomen. De bestuurder werd verzocht voor de politieauto uit, naar het bureau te rijden. Onderweg ging de bestuurder niet handsfree zitten bellen. Op het bureau aangekomen kreeg de man ook een bekeuring voor het niet handsfree bellen.


Ermelo - snelheidscontrole bij wegwerk


De politie heeft dinsdagochtend met de lasergun gecontroleerd op de snelheid bij het wegwerk een de Harderwijkerweg/Jacob Catslaan. Ter plaatse geldt 30 km. per uur./ Zes bestuurders reden te hard en werden bekeurd. De hoogste snelheid was 68 km. per uur.


Ermelo - snelheidscontrole Garderenseweg


Naar aanleiding van klachten controleerde de politie dinsdagmiddag de snelheid op de Garderensweg. Twee bestuurders werden bekeurd. Zij reden respectievelijk 64 en 70 km. per uur.


Harderwijk - dakkraken


In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een tweetal benzinepompshops in Harderwijk. Aan de Hertog Reinhoudlaan werd een hoeveelheid sigaretten weggenomen.
Bij de pompshop aan de Verkeersweg bleef het bij een poging. In beide gevallen probeerden de daders via het dak binnen te komen.


Harderwijk - autobrand


Op de kruising Oranjelaan-Mecklenburglaan raakte dinsdagmiddag rond 17.00 uur een personenauto in brand. De brandweer heeft uiteindelijk de boel onder controle gekregen. Niemand raakte gewond. Auto was eigendom van een 37 jarige Puttenaar.


Harderwijk - snelheidscontrole


Dinsdag werd een snelheidscontrole gehouden op de Maerlantlaan in de 30 km. zone
Er werden 35 auto's gecontroleerd. Vijf bestuurders reden te hard. De hoogste snelheid was 46 km. per uur..
Ook op de Deventerweg werd gecontroleerd. 830 voertuigen passeerden de controleplek. Er reden 76 bestuurders te hard. De hoogste snelheid was 80 km.per uur.



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


26 mei 2004


Politie Harderwijk pakt parkeeroverlast aan


De politie in Harderwijk is afgelopen maandag (24/5) gestart met extra toezicht op het parkeren in de wijken Wittenhagen en Stadsdennen. Het extra toezicht is een uitvloeisel van de klachten die bewoners onlangs hebben geuit over parkeeroverlast in hun buurt, tijdens enkele wijkbijeenkomsten met wijkagente Willeke Paulus in de Kiekmuure.
De politie zal extra aandacht schenken aan het verkeerde parkeergedrag, zoals parkeren op de stoep, buiten de vakken etc. De eerste paar dagen zal de politie op verkeerd geparkeerde auto's nog een waarschuwing plakken, maar daarna is de boete E 45,-


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --