Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 26 mei 2004

* HENNEPKWEKERIJ VEROORZAAKT BRAND
ROTTERDAM - Dinsdagavond laat, omstreeks kwart voor twaalf, brak er brand uit in een woning aan de Beijerlandselaan. Na onderzoek in de woning trof men twee hennepkwekerijen aan. In totaal werden 350 plantjes en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Kortsluiting was vermoedelijk de oorzaak van de brand. Naar de eigenaar c.q. bewoner van het pand wordt een nader onderzoek ingesteld.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeershandhaving) hield dinsdagmorgen en -middag op de Spinozaweg een bromfietscontrole. In totaal werden 44 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te veel vermogen, onverzekerd rijden, het niet dragen van de helm en technische gebreken. Tevens werd één bromfiets in beslag genomen voor nader onderzoek. Eén persoon werd aangehouden wegens belediging en verzet.


* 'BLAUWE VERRASSING' VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Wijkpolitie Beverwaard (district Feijenoord-Ridderster) hield dinsdag tussen half acht 's morgens en vier uur 's middags in het kader van een 'blauwe verrassing' verkeerscontroles in de deelgemeente IJsselmonde. Op de Adriaan Volkerlaan, IJsselmondseplein, W. van Gelderstraat en Van Hoochstratenweg werden roodlichtcontroles gehouden. In totaal werden 34 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor het negeren van een rood verkeerslicht.
Op de Spinozaweg en Huniadijk gingen 56 automobilisten op de bon wegens het overschrijden van de maximum snelheid. Tevens werden acht processen-verbaal opgemaakt voor onder meer het niet dragen van de autogordel en fout parkeren.
Op de Spinozaweg, Groenix van Zoelenlaan en op de Sportlaan in Ridderkerk werden bromfietscontroles gehouden. Er werden 38 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te veel vermogen, het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank, het niet kunnen tonen danwel het niet in het bezit zijn van het bromfietscertificaat en het niet dragen van de helm. Er werden zes bromfietsen voor nader technisch onderzoek in beslag genomen.