FNV

voorjaarsoverleg

Referendum prepensioen langs drie wegen

Komende maand kunnen FNV-leden gedurende 12 dagen hun stem uitbrengen over het eindbod van het kabinet over het prepensioen. Dat kan op drie manieren: per post, telefonisch, of op internet.

De FNV haalt alles uit de kast voor het referendum over levensloop en prepensioen. Leden kunnen kiezen of ze hun stem uitbrengen per telefoon, antwoordkaart of via internet. Elk lid krijgt hiervoor een persoonlijke code die één keer kan worden gebruikt.

Rond 7 juni ontvangt iedereen een uitgebreid informatiepakket met uitleg over het eindbod van het kabinet, en waarom de FNV dat afwijst. Van 7 tot en met 18 juni kan worden gestemd. Op 21 juni wordt de uitslag bekend gemaakt.

Alle 14 FNV-bonden en het FNV-bestuur vinden dat de voorstellen van dit kabinet moeten worden afgewezen.

Met de raadpleging wil de FNV nagaan of de leden het hier mee eens zijn. Is dit niet het geval, dan zal ze zich moeten neerleggen bij het kabinetsvoorstel.

In het andere geval komt er geen akkoord. De FNV zal zich dan ook niet houden aan gemaakte afspraken over onder andere de CAO-onderhandelingen in 2005. Als tegenprestatie zou de FNV niet of nauwelijks loonstijging vragen.

26 mei 2004