FNV

voorjaarsoverleg

Peter Gortzak (46) nieuwe penningmeester

De huidige secretaris van ABVAKABO FNV, Peter Gortzak, wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe penningmeester van de FNV. Dat meldt het FNV e-Magazine van 26 mei.

Maandag stemde de federatieraad in met de voordracht van het FNV-bestuur. Het besluit wordt officieel tijdens de federatieraad van 7 juni.

Peter Gortzak neemt de post van penningmeester begin september over van Aad Regeer, die dan met pensioen gaat. Gortzak is al ruim 20 jaar actief in het vakbondswerk voor de publieke sector en is nu bondssecretaris van ABVAKABO FNV.

Gortzak: "Ik wil me er in het bestuur sterk voor maken dat bonden en FNV elkaar zoveel mogelijk versterken en verder kijken dan het beperkte belang van één organisatie."

Peter Gortzaks eerste contact met de ambtenarij was een bijbaan tijdens zijn studie rechten, als officiële schapenteller op de markt van de gemeente Purmerend. Van 1983 tot 1988 was hij algemeen en juridisch beleidsadviseur van de ACOP (samenwerkingsverband van ABVAKABO FNV en onderwijsbond AOb).

Van 1988 tot 1993 was hij bestuurder van ABVAKABO FNV. In 1993 werd hij lid van het dagelijks bestuur van de Nederlandse Politiebond (NPB). In 2000 stapte hij over naar het dagelijks bestuur van ABVAKABO FNV.

Na het vertrek van Aad Regeer (59) en vice-voorzitter Kitty Roozemond (48) en de benoeming van Peter Gortzak telt het FNV-bestuur in totaal 4 personen. Naast Gortzak zijn dat voorzitter Lodewijk de Waal (53), de nieuwe vice-voorzitter Agnes Jongerius (43) en secretaris Ton Heerts (37).

Het FNV e-Magazine verschijnt elke woensdag rond lunchtijd en is gratis.

26 mei 2004
FNV e-Magazine 26 mei 2004.htm