Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland biedt samen met eBay and PayPal nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars

~ overeenkomst maakt het mogelijk met Borland® Delphi" webservicesapplicaties te creëren die gebruik maken van de toonaangevende eBay- en PayPal-platformen ~

26 mei 2004 ­ Tijdens TechEd, de Microsoft-conferentie die deze week wordt georganiseerd in Californië, kondigden eBay en Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) een nieuwe samenwerking aan. Hierdoor zullen Borland-ontwikkelaars webservicesapplicaties kunnen creëren voor de eBay- en PayPal-platformen.

Door middel van een gezamenlijke distributieovereenkomst, zal Borland de eBay en PayPal Software Development Kits (SDK¹s) beschikbaar maken voor Delphi-ontwikkelaars. Hierdoor kunnen Delphi-ontwikkelaars nu ook .NET-diensten met een zeer hoge beschikbaarheid ontwikkelen die gekoppeld zijn aan de online marktplaats eBay en PayPal¹s online betaaldiensten.

Het eBay Developers Program en PayPal Developer Network (PDN) hebben reeds duizenden ontwikkelaars geholpen bij het creëren van unieke, maatwerk applicaties op de eBay- en PayPal-platformen. Eerder dit jaar kondigde zowel eBay als PayPal een nieuw webservicesaanbod aan, waardoor deze tools aantrekkelijker werden voor enterprise klanten en webservicesontwikkelaars.

"Dit levert voor beide ontwikkelgemeenschappen voordelen op," zei George Paolini, vice-president en general manager developer tools bij Borland Software. "De op webservices-gebaseerde eBay- en PayPal-platformen bieden nieuwe marktkansen voor de vele Borland-ontwikkelaars die werken met Windows en Microsoft .NET."

"We verheugen ons op de samenwerking met Borland, dat één van de sterkste ontwikkelgemeenschappen voor Microsoft Windows en .NET heeft," zei Randy Ching, vice-president platform solutions bij eBay. "De toegang tot de SDK¹s van eBay en PayPal, zal Delphi-ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden bieden om te innoveren op de voornaamste webservicesplatformen."

(250 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over het eBay Developers Program
Het eBay Developers Program biedt third-party ontwikkelaars de mogelijkheid om innovatieve oplossingen te creëren die gebruik maken van de kracht van eBay, The World¹s Online Marketplace³. Deelnemers aan het programma krijgen toegang tot eBay¹s platform en technische bronnen waarmee zij een breed scala aan oplossingen kunnen creëren die aansluiten op de behoeften van de bijna 105 miljoen kopers en aanbieders op eBay. Om lid te worden van eBay¹s snelgroeiende ontwikkelgemeenschap, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://developer.ebay.com.

Over het PayPal Developer Network
Met het PayPal Developer Network (PDN) kunnen verkopers en ontwikkelaars snel en eenvoudig e-commercemogelijkheden toevoegen aan hun websites en applicaties. PDN biedt haar meer dan 160.000 leden een breed aanbod van op standaarden gebaseerde technische tools, resources en oplossingen voor het ontwikkelen van oplossingen met PayPal¹s veilige en voordelige betaaldienst. Wereldwijd maken ruim 40 miljoen leden gebruik van deze dienst. Meer informatie over PDN kunt u vinden op de website: http://www.paypal.com/pdn.

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is een toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor softwareontwikkeling en -deployment die zijn ontworpen om de gehele applicatieontwikkelcyclus te versnellen. Door managers, testteams, ontwerpers, ontwikkelaars en implementeerders in real-time met elkaar in contact te brengen, biedt Borland ondernemingen wereldwijd de mogelijkheid hun concurrentiepositie te verbeteren.

Meer informatie over Borland is te vinden op de Borland website, www.borland.com, of het Borland Developer Network, http://bdn.borland.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 11 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbour Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---