Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Provincie brengt aanvullende MER-informatie in inspraak


Volgende stap in planvorming Moerdijkse Hoek


De provincie Noord-Brabant boekt vooruitgang in de planvorming van het bedrijventerein Moerdijkse Hoek. GS komen met aanvullende informatie op de Startnotitie milieu-effectrapportage, waardoor de belangrijke m.e.r.-procedure nu spoedig van start kan gaan. De aanvullling betreft onder meer de noodzaak van een grootschalig bedrijventerrein, de concentratie van bedrijven uit zwaardere milieucategorieën en het vernieuwend duurzaam aspect van het bedrijventerrein. Deze informatie wordt nu voor inspraak vrijgegeven.


De Provincie Noord-Brabant wil een bedrijventerrein realiseren in de gemeente Moerdijk tussen de snelwegen A16 en A17. De provincie voert een m.e.r.-procedure uit om het milieubelang in de besluitvorming over het project volwaardig mee te wegen. Zij heeft hiermee een begin gemaakt in november 2002 door het uitgeven van de startnotitie m.e.r.. Belanghebbenden en geïnteresseerden hebben via een inspraakronde hun mening kunnen geven. Ook de Commissie m.e.r. heeft advies uitgebracht. Naar aanleiding van deze inspraakreacties en het advies van de Commissie m.e.r. heeft de provincie aanvullende informatie opgesteld en in de inspraak gebracht.


Het provinciebestuur gaat in de aanvullende informatie nader in op de behoefte aan een grootschalig bedrijventerrein en de reden waarom het zinvol is om bedrijven in de zwaardere milieucategorieën te concentreren. Een belangrijk aspect daarbij is dat bedrijven elkaar kunnen versterken door faciliteiten te delen en elkaars producten te gebruiken. Doel van de provincie is om zo tot een 'vernieuwend duurzaam' bedrijventerrein te komen. Ook leggen GS uit waarom voor deze locatie is gekozen, nabij diep vaarwater en belangrijke weg-, spoor- en buisverbindingen. Een belangrijk verschil met de eerste inspraakronde over de Startnotitie is dat GS inmiddels geen grootschalige glastuinbouw op deze locatie willen.


De documenten met de aanvullende informatie liggen van 1 juni 2004 tot en met 1 juli 2004 ter inzage bij de gemeentekantoren van Moerdijk (te Zevenbergen), Drimmelen, Breda, Etten-Leur, Halderberge en Steenbergen. Tevens is de documentatie in te zien in de bibliotheek van de provincie Noord-Brabant in Den Bosch. Op 16 juni vindt een inspraakbijeenkomst plaats in het gemeentehuis van Moerdijk te Zevenbergen, aanvang 19.30 uur.