Gemeente Haarlem


26 mei 2004
sector Stedelijke Ontwikkeling

136/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Draadloos internetten bij infostopzuilen in Haarlem


Infostop BV biedt de gemeente Haarlem gratis de primeur voor draadloos internetten bij vier bestaande infostopzuilen. Daarmee kunnen bezoekers binnen 80 meter van de zuil hun laptop en/of elektronische agenda inloggen op internet. Dit wordt mogelijk bij de infostopzuilen die aan de toevoerwegen liggen: de Amsterdamsevaart, de Schipholweg (bij de benzinepomp), de Fonteinlaan (hoek Spanjaardslaan) en de Vondelweg.

Internetten, surfen en e-mailen kan vanuit de auto. Na het intoetsen van een persoonlijke code is de infostopzuil ook als printer te gebruiken. De gemeente Haarlem kan de (zakelijke) bezoeker en de toerist hiermee extra service verlenen, waarmee de toeristische- en culturele aantrekkingskracht van de stad verder toeneemt.

Het gebruik van de zuil voor het verkrijgen van eigen prints is een aanvulling op het huidige gebruik en vormt daarvoor geen belemmering. Het gratis verstrekken van A4-kleurenplattegronden met daarop de gearceerde route naar een gekozen bestemming blijft de hoofdtaak van de zuil.

Het aantal plekken met draadloze toegang tot het internet groeit snel: in hotels, restaurants, congrescentra en op andere locaties.


Heleen van Loenen, communicatieadviseur
023-5113580
h.loenen@haarlem.nl

---- --