Gemeente Tilburg

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 89 91
Faxnummer
013 542 93 09

Nummer

Datum
26 mei 2004

park in Matagalpa vernoemd naar Tilburg

stedenband vereeuwigd in nieuwe naam van stadspark in midden Amerika

Tijdens zijn bezoek afgelopen week aan de stad Matagalpa in Nicaragua heeft wethouder Mevis één van de stadsparken gedoopt tot "Plaza de la hermandad Matagalpa - Tilburg". Hiermee wordt de viering van 20 jaar stedenband tussen Tilburg en Matagalpa tot uitdrukking gebracht. Het bord werd onthuld tezamen met burgemeester Zeledon en Jan Vugts, grondlegger van de Stichting Samenwerking Tilburg Nicaragua (SSTN).

Naar aanleiding van de betrokkenheid en ondersteuning bij onderwijsprojecten heeft het ministerie van Onderwijs in Nicaragua aan wethouder Mevis een oorkonde uitgereikt.

De samenwerking tussen Tilburg en Matagalpa toont de kracht aan van internationale solidariteit. ´Er zijn geen grenzen meer tussen mensen´, aldus Zeledon. Mevis benadrukte dat het succes van de stedenband ligt in de intensieve betrokkenheid van burgers en overheid in beide steden. Zo is het park waar de festiviteit plaatsvond, jaren geleden ontworpen door een ambtenaar van de gemeente Tilburg. ´Dat maakte deze samenkomst op deze plek extra interessant´, aldus Mevis.

Gemeente en SSTN hebben alle partnerorganisaties een banier aangeboden, geweven in het textielmuseum, met het opschrift ´Tilburg Matagalpa 1984 - 2004´. Tevens is een intentieverklaring ondertekend waarin beide gemeenten het belang van internationale samenwerking onderstrepen en de intentie uitspreken de succesvolle stedenband te continueren.

Wethouder Mevis bracht namens de gemeente Tilburg een bezoek aan de zusterstad, samen met onder meer de coördinator van de SSTN, Miranda van de Klauw. Er zijn projecten bezocht die vanuit Tilburg ondersteund worden. Zoals scholen, twee centra voor hoogzwangere vrouwen, een leerwerkplaats, een herbebossingsproject, een wijkcentrum voor landloze koffiearbeiders, een bibliotheek.

Informatie voor de pers:
Concernstaf, communicatie Frans Jan Lathouwers, tel 013 542 89 91

---- --