ROTTERDAM, 26 mei 2004

BERGINGEN BEZORGEN SMIT INTERNATIONALE HOGE OMZET 1E KWARTAAL 2004


· Geen winstverwachting over 2004.


· Benoeming van drie nieuwe leden Raad van Commissarissen goedgekeurd.


· Dividendvoorstel van EUR 2,00 per aandeel goedgekeurd.

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van hedenmiddag heeft SMIT bekendgemaakt dat in het eerste kwartaal van 2004 vooral de Divisie Salvage een uitstekende bezetting heeft gehad. In het bijzonder in Pakistan, Zuid-Afrika en Noorwegen zijn enkele grote bergingen uitgevoerd.

De overige Divisies van SMIT presteerden conform verwachting in het eerste kwartaal van 2004. Gebaseerd op het bovenstaande, verwacht SMIT voor het eerste halfjaar 2004 een netto resultaat dat minimaal gelijk zal zijn aan het netto resultaat van het eerste halfjaar 2003 (EUR 12 miljoen). Gezien het onvoorspelbare karakter van de Salvage-markt en de onzekerheid over de orderportefeuille van de Divisie Transport & Heavy Lift over de tweede helft van dit jaar, wordt op dit moment nog geen winstverwachting gegeven over geheel 2004.

De aandeelhouders hebben de benoeming goedgekeurd van enkele nieuwe leden van de Raad van Commissarissen, te weten de heren H.C.P. Noten, R.H. Hendriks en W.Cordia (per 1 augustus 2004). De voorzitter van de Raad, de heer J.D. Bax, is voor een termijn van maximaal één jaar herbenoemd. Prof. Mr. P.F. van der Heijden is per heden tussentijds teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen.

Het voorstel tot uitkering van een dividend van EUR 2,00 per gewoon aandeel is door de aandeelhouders goedgekeurd.