Ingezonden persbericht

VanDrie Group is voornemens Schils Holding BV over te nemen

MIJDRECHT, 20040526 -- De directie van de kalverintegratie VanDrie Group heeft een principeakkoord bereikt met de directie van Schils Holding betreffende de volledige overname van Schils Holding B.V.


De VanDrie Group, wereldmarktleider in kalfsvlees, heeft haar hoofdvestiging in Nederland en vestigingen in Frankrijk, België en Duitsland. De organisatie omvat kalverhouderijen, de kalvermelkpoederproductie, kalverslachterijen en de verdere verwerking van kalfsvlees tot op consumentenniveau. De VanDrie Group heeft een jaaromzet van circa ¤ 1 miljard en ruim 1.250 medewerkers.

Om haar positie op de wereldmarkt te verstevigen en risico's te spreiden is de VanDrie Group tot het voornemen gekomen om alle aandelen van Schils Holding BV over te nemen. Schils Holding is eveneens actief in de gehele kalfsvleesproductieketen met als grootste onderdeel de kalvermelkpoederproductie. Schils heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Italië, België, Frankrijk en Groot Brittanië, met ruim 550 medewerkers en een jaaromzet van circa ¤ 600 miljoen euro.

De voorgenomen overname is voorgelegd aan de kartelautoriteiten die officieel goedkeuring moeten verlenen.

Door het samenvoegen van de activiteiten zal nog beter voldaan kunnen worden aan de toenemende internationale vraag naar gecontroleerd kwaliteitskalfsvlees.




Ingezonden persbericht