Vlaamse overheid

Kim Clijsters is haar bruidsjurk aan het kiezen voor wat wel eens het droomhuwelijk van het jaar zou kunnen zijn. Patricia Ceysens, Vlaams minister van Buitenlands Beleid: "Dit koppel in een Vlaams kleedje steken is een prachtig cadeau voor Vlaanderen. Ik kan me geen betere wereldwijde uitstraling voor onze regio als een 'District of Creativity' indenken. Daarom moeten we de ambitie hebben ook een huwelijk van onze wereldtop binnen de sport en de mode te smeden," aldus Ceysens. Ceysens schakelt hiervoor het Flanders Fashion Institute in. De wereldwijde persbelangstelling voor de huwelijks-feesten belooft gigantisch te zijn.

Buitenlandse aanbiedingen

Verschillende buitenlandse mode ontwerpers, waaronder de ontwerpster van de trouwjurk van Prinses Di, hebben al hun diensten aangeboden. Kim en Lleyton willen over drie weken hun trouwplannen rond hebben. Patricia Ceysens: "Ik ben er rotsvast van overtuigd dat onze couturiers, net zoals onze tennisspeelsters, tot de wereldtop behoren. Kim heeft overigens in Los Angeles al eens op de catwalk gestaan, dus ze heeft wel enige ervaring met de modewereld."

Huwelijkscadeau

"Ik heb Flanders Fashion Institute gevraagd mij tegen eind deze week een lijst te bezorgen met een selectie van geïnteresseerde Vlaamse couturiers en dit dossier prioritair op te volgen. Onze modemakers mogen de boot niet missen en met een beetje lef, durf en creativiteit boksen we een prachtig voorstel in mekaar. Als huwelijkscadeau stel ik Kim en Lleyton alvast de expertise van het Flanders Fashion Institute ter beschikking," zegt Ceysens.

Flanders, DC - Flanders, a District of Creativity

"Zonder twijfel is Kim de gedroomde internationale ambassadrice van Vlaanderen. Stel je voor hoe fantastisch het zou zijn, mochten Kim en Lleyton op hun feest in Australië en België letterlijk in Vlaamse creativiteit schitteren. In het buitenland staat Vlaanderen nu al bekend als regio van de goede smaak. Dit kan enkel helpen ons verder op de wereldkaart te zetten als topregio," zegt Patricia Ceysens.

info : Lorin Parys, woordvoerder van minister Ceysens- tel. (02) 553 12 39 GSM. 0476 45 34 01
e-mail: lorin.parys@vlaanderen.be;
Michel.debruyne@vlaanderen.be
www.ministerpatriciaceysens.be


---