Gemeente Waterland


De gemeente voert op dit moment een controle uit op het bezit van honden, die niet zijn aangemeld voor de hondenbelasting. Indien u in het bezit bent van een hond, bent u verplicht dit bij de gemeente te melden en bent u hondenbelasting verschuldigd.

U kunt uw hond(en) aanmelden door het insturen van het aanmeldingsformulier hondenbelasting. Het formulier is op te vragen bij een medewerk(st)er van bureau financiën, te bereiken op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur op telefoonnummer 0299-658566.

Het tarief voor de hondenbelasting bedraagt 43,20 voor 1 hond, 58,80 voor een 2e hond en 74,70 voor elke volgende hond. Mocht een controleur constateren dat u in het bezit bent van een hond die niet door u is gemeld, dan wordt het bedrag van de aanslag voor de hondenbelasting verhoogd met een administratieve boete van 100% van het bedrag van de aanslag.

Tenslotte wordt u erop geattendeerd dat de controleur hondenbelasting altijd in het bezit is van een legitimatiebewijs van de gemeente. Wij adviseren u hier ook naar te vragen.