ABVAKABO FNV

Verlenging tot 2005 voor CAO GGZ

De CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) wordt met een half jaar verlengd. Dat hebben ABVAKABO FNV en de andere bonden met de werkgeversorganisatie GGZ Nederland afgesproken. De verlenging loopt van 1 juli tot en met 31 december 2004. 'Zo hebben we de handen vrij om in 2005 over een CAO mét loonsverhoging te praten', zegt Hans Moerman, bestuurder van ABVAKABO FNV.

Een loonsverhoging voor 2004 was vanwege de afspraken in het najaarsakkoord niet aan de orde. Het mislukken van het overleg over levensloop en prepensioen en het niet nakomen van de afspraken over de WAO, maken dat er ook op andere onderwerpen niets te onderhandelen valt. 'Werkgevers hebben nog wat verslechteringen voorgesteld, maar daar hebben wij vriendelijke voor bedankt', aldus Moerman.

De huidige CAO GGZ blijft derhalve zoals hij nu is. Daarmee blijft bijvoorbeeld het seniorenverlof gewoon in stand. Over de reiskostenvergoeding en het functiewaarderingssysteem (FWG) worden wel studies verricht, zodat daarover eerder duidelijk komt.

De CAO GGZ geldt voor ongeveer 60.000 werknemers. ABVAKABO FNV vraagt binnenkort de mening van de leden over de verlenging van de CAO.

MEER INFORMATIE:
Wilt u meer weten over ABVAKABO FNV en de GGZ, kijk dan op www.abvakabo.nl/zorgenwelzijn of neem contact op met:

Hans Moerman landelijk bestuurder (06) 51530516 Annemarie Vonk voorlichter (079) 3536319 (06) 53362330

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

26 mei 04 16:12