Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen 26-05-2004

Politie helpt na ongeval
GASSELTERNIJVEEN Woensdagmorgen heeft de politie geassisteerd na een ongeval op de kruising Hunzelaan en Noorderdwarsdijk. Een 43-jarige automobilist uit Eelde reed over de Hunzelaan en wilde op de kruising afslaan, daarbij zag hij een 50-jarige bromfietser uit Stadskanaal over het hoofd. De bromfietser kon de auto niet meer ontwijken en botste op de linker voorzijde van de auto. Vervolgens belande hij met bromfiets en al in de berm. De man werd naar het Rafaja ziekenhuis in Stadskanaal gebracht.

ASSEN De politie assisteerde ook na een ongeval op de kruising Smetanalaan /Groningerstraat. Woensdagmiddag tegen halfdrie botste een 37-jarige Assenaar met zijn auto op een 16-jarige bromfietser uit dezelfde plaats. De man reed met zijn auto over de Smetanalaan en verleende op de kruising geen voorrang aan de bromfietser die uit de richting van het centrum kwam. De bromfietser hield een geschaafd been over aan het ongeval. De politie heeft, om het kind dat in de auto zat te troosten, een beer gegeven.

Autos vernield
PEIZE Woensdag is twee keer aangifte gedaan van inbraak in een auto. Tegen halfzeven ontdekte een 44-jarige bewoner van de Wieldrayer dat zijn voertuig was opengebroken. Een autoradio/CD-speler wordt gemist. Even verderop in dezelfde straat werd de zijruit van een auto ingeslagen. De eigenaar hoorde s nachts wel het alarm van de auto afgaan, maar heeft toen niets verdachts gezien. Pas s morgens werd duidelijk dat men probeerde in te breken.

ODOORN In de nacht van maandag op dinsdag werd op twee plaatsen in Odoorn ingebroken in een auto. Aan de Dilweg mist de 52-jarige auto-eigenaresse uit Odoorn haar autoradio/CD speler. Op de Dopheide mist een 31- jarige plaatsgenote eveneens de autoradio/ CD speler.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl