Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -


Atos Origin eerste gecertificeerde Managed Operations Service Provider voor implementatie en beheer van webMethods Integration Platform

Parijs/Amsterdam, 26 mei 2004 -- Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, maakt vandaag bekend dat het wereldwijd als eerste onderneming door webMethods is gecertificeerd voor implementatie en beheer van het webMethods Integration Platform. Met de certificering van Atos Origin hebben bedrijven de garantie dat het beheer van hun integratie-infrastructuur volgens de door webMethods vastgestelde normen wordt uitgevoerd, waardoor de kwaliteit en continuïteit van bedrijfsprocessen gewaarborgd blijft.

Met de ondertekening en uitreiking van het certificaat erkent webMethods dat Atos Origin op een professionele wijze, en conform de gestelde kwaliteitseisen, het beheer van het webMethods Integration Platform voor organisaties verzorgt.

Atos Origin's certificaat wordt jaarlijks opnieuw getoetst door webMethods en beide partners streven ernaar hun samenwerking de komende jaren op een kwalitatief hoog niveau te continueren en verder uit te bouwen.

"Dit certificaat stelt Atos Origin en webMethods in staat om een gezamenlijke, unieke totaaloplossing te bieden aan klanten met een integratie vereiste", aldus Hans van Heffen, Manager Business Integration Services van Atos Origin. "Voor alle benodigde hoogwaardige kennis, vanaf het bouwen van de service georiënteerde infrastructuur van webMethods tot aan het operationeel beheer daarvan, kunnen organisaties voortaan vertrouwen op de nauw verbonden en continu beschikbare kenniscentra van webMethods en Atos Origin."

Voor webMethods' alliance manager, Mario Remmers, is certificering van Atos Origin vooral positief voor de gezamenlijke klanten, zoals DSM. "De medewerkers van Atos Origin zijn optimaal getraind en leveren dezelfde kwaliteit service als de medewerkers van webMethods. Ze kennen alle support procedures van webMethods en weten precies hoe ze moeten handelen bij onverwachte omstandigheden. De certificering van Atos Origin vormt derhalve een garantie voor de betrouwbare werking van alle bedrijfskritieke processen bij onze klanten, op het moment dat zij het beheer van het webMethods Integration Platform uitbesteden."

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 47.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Tot haar klanten

behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin is genoteerd aan Parijs Euronext en opereert onder de naam Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline, Atos KPMG Consulting en Atos Odysée.

Over webMethods
webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is de eerste onderneming in de software-industrie die een volledige webservices-infrastructuur biedt. De innovatieve oplossingen van webMethods op het gebied van real-time integratie, webservices, portals en bedrijfsprocesanalyse, stellen wereldwijd meer dan 1000 topondernemingen in staat om applicaties en bedrijfsprocessen te integreren en de efficiency van die processen in real-time te analyseren en te optimaliseren. Het hoofdkantoor van webMethods staat in Fairfax, Virginia in de Verenigde Staten. De onderneming heeft diverse andere vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa, waaronder Amsterdam. Voor meer informatie: http://www.webMethods.com.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht