Ingezonden persbericht


Persbericht

Mediasurface en CIBER Nederland sluiten samenwerkingsovereenkomst

Hilversum, 26 mei 2004 Mediasurface en CIBER Nederland hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Deze samenwerking omvat een gezamenlijke marktbenadering voor strategie, implementatie en integratie van content management, kennismanagement en e-commerce oplossingen.

Naast de kwaliteit van de dienstverlening had ook de internationale footprint van de CIBER-organisatie een belangrijke rol in Mediasurface s keuze om te gaan samenwerken. Mediasurface is namelijk hard bezig zijn verkoopkanaal in het buitenland uit te breiden. CIBER aan de andere kant wil zich nog meer profileren als aanbieder van gedegen enterprise content management oplossingen; niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Deze strategische doelstellingen vullen elkaar aan en ondersteunen beide organisaties in hun streven om internationaal succesvol te zijn met de Mediasurface content management oplossing.

Naast de gezamenlijke marktbenadering en marketingactiviteiten zullen Mediasurface en CIBER Nederland ook op sales-gebied nauw met elkaar samenwerken. De samenwerking tussen beide bedrijven heeft al geresulteerd in een eerste gezamenlijk project bij AAInterfinance, een 100% dochter van ABN AMRO.

CIBER Nederland heeft heel bewust voor een partnerschap met Mediasurface gekozen. Onze opdrachtgevers hebben duidelijk behoefte aan een in de praktijk bewezen standaardoplossing voor content management , zegt Tom Steenbakkers, accountmanager bij CIBER Nederland. Maar er is meer. CIBER werkt samen met marktleiders die onze visie delen. Mediasurface is continu op zoek naar toegevoegde waarde voor zijn klanten. Dit blijkt uit de keuze voor kennismanagement, maar ook uit de recente introductie van Morello. CIBER wil bovendien ook in Nederland de corporate clients kunnen bedienen en doorgroeien in Noord-Europa. Daarom is Mediasurface voor ons een geschikte partner."

Arjen van den Akker, Business Development Manager bij Mediasurface Benelux: "De partnerstrategie van Mediasurface is gebaseerd op het maken van duidelijke keuzes voor specifieke partners waarmee we samenwerken. Hun kwaliteit, niet de kwantiteit, is doorslaggevend. CIBER is een no-nonsense partner waarmee we via korte lijnen snel kunnen schakelen."

###

Over CIBER

CIBER Inc. is beursgenoteerd (NYSE), heeft een omzet van ongeveer 700 miljoen euro, meer dan 7000 medewerkers en vestigingen in 7 Europese landen.

CIBER is een no-nonsense IT-dienstverlener die opdrachtgevers in staat stelt meer uit hun (IT)-organisatie te halen. Onze oplossingen worden gerealiseerd op basis van 30 jaar ervaring, onze marktkennis en de kwaliteit van onze medewerkers. De kracht van CIBER ligt in de resultaten die onze oplossingen bereiken voor onze opdrachtgevers. De kennis, ervaring en toewijding van onze mensen is hiervoor de basis.

CIBER Nederland bereikt betere resultaten met IT. Dit doen wij door bedrijfsoplossingen te leveren en te optimaliseren. CIBER biedt standaard implementaties, maatwerkoplossingen, onderhoud en beheer. Wij richten ons op grote en middelgrote organisaties in de overheid, industrie, nutssector en de financiële en zakelijke dienstverlening.

Meer informatie is te vinden op http://www.ciber-netherlands.com.

Over Mediasurface

Mediasurface is een Europees leverancier van enterprise content management software voor beheer van dynamische websites en nieuwe digitale netwerken. Mediasurface 5.0 biedt klanten vanuit het standaardproduct een grote hoeveelheid content management functionaliteit. Bovendien is Mediasurface 5.0 eenvoudig te integreren met bestaande systemen door het gebruik van het Infrastructure Ready" concept. De ingebouwde kennismanagementfunctionaliteit zorgt ervoor dat medewerkers op effectievere wijze content kunnen beheren en gebruikers eenvoudiger en sneller de gewenste informatie kunnen vinden. Met Morello, s werelds eerste Smart Client Office applicatie voor content management, vergroot Mediasurface de afstand tot haar concurrenten nog verder. In de praktijk heeft Mediasurface bewezen een hoge ROI en een korte 'time to benefit' te hebben doordat het systeem zeer snel in gebruik te nemen is.

Mediasurface heeft haar hoofdkantoor in Engeland en is actief in Europa en de Verenigde Staten. De software en diensten van Mediasurface liggen aan de basis van talloze websites van klanten in Europa en de VS. Tot de klanten van Mediasurface in de Benelux behoren namen zoals AEGON, Baan, Claritas, Consumentenbond, Gasunie, GTI, Inspectie van het Onderwijs, Kluwer Academic Publishers, Leids Universitair Medisch Centrum, NATO, Toerisme Vlaanderen, Triodos Bank, VGZ-IZA, VNU Business Publications en Wereldomroep.

Meer informatie is te vinden op http://www.mediasurface.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:

Mediasurface B.V.

Arjen van den Akker

Tel. 035 6257890

GSM 0651 604191

arjen.van.den.akker(at)mediasurface.com

CIBER Nederland

Gijsbert van der Sleen

Tel. 030 6085080

gijsbert.van.der.sleen(at)ciber.nl

Potters PR

Monique Potters

Tel. 0345 501595

GSM 0628 889632

monique(at)potterspr.nl