Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
25 mei 2004 C045


Bij station Lent comfortabel van auto of fiets in trein of bus

De komende maanden vernieuwt gemeente Nijmegen de inrichting van het parkeerterrein bij en de bereikbaarheid van Station Lent. Het parkeerterrein wordt verhard en uitgebreid van 100 naar 175 plaatsen. Ook de verlichting wordt verbeterd. Het viaduct dat vanaf het parkeerterrein toegang geeft tot het perron krijgt een opknapbeurt en verlichting.

De gemeente wil hiermee het gebruik van Station Lent als overstapstation van auto op trein en bus richting stadscentra van Nijmegen en Arnhem stimuleren. Daarom zijn zowel de parkeervoorzieningen als de stalling voor fietsen gratis. Nijmegen doet dat samen met het bestuur van Knooppunt Arnhem Nijmegen, busbedrijf Novio, de Nederlandse Spoorwegen en Politie Gelderland-Zuid . Daarvoor wil het gemeentebestuur vier overstappunten realiseren: Station Lent, KUN/UMC (Heijendaal), Winkelsteeg (parkeerterrein Jonkerbosplein) en Brabantse Poort. Gestart wordt met Station Lent en afhankelijk van het succes van het gebruik van deze locatie worden meerdere locaties aangepakt en ingericht.
De aanpak van het parkeerterrein bij Station Lent past in het beleid van de zogeheten ketenmobiliteit.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marij Delissen, doorkiesnummer 2382

---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht