Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


26 mei 2004


Drankrijder


Een 37 jarige automobilist uit Apeldoorn bleek afgelopen nacht bij een controle op de Parelvisserstraat onder invloed van alcohol. Hij blies 0,6 prom. De man is een boete opgelegd.


Twee jongens aangehouden na diefstal scooter


De politie heeft dinsdagmiddag twee jongens van 17 jaar uit Apeldoorn aangehouden wegens diefstal van een scooter. De tweewieler werd maandag weggenomen vanaf de Sprengenparklaan in Apeldoorn, ten nadele van een 27 jarige man uit Apeldoorn. De scooter werd geheel uit elkaar, in onderdelen teruggevonden bij één van de twee verdachten.


Winkelende vrouw beroofd van portemonnee


Een 32 jarige vrouw uit Apeldoorn is dinsdagmiddag in een winkel aan de Linie in Apeldoorn beroofd van haar portemonnee met inhoud. Terwijl de vrouwe liep te winkelen werd haar de portemonnee uit haar handen gerukt. Een onbekende man maakte zich vervolgens snel uit de voeten.


Controle met vrijwillige politie


De politie heeft dinsdagavond samen met enkele leden van de vrijwillige politie een verkeerscontrole gehouden op de Europaweg in Apeldoorn. Er werden 17 blaastesten afgenomen, waarbij geen overtredingen werden geconstateerd. Wel kregen 7 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.


Bromfietscontrole


Bij een uitgebreide bromfietscontrole op de Gentiaanstraat in Apeldoorn zijn dinsdagmiddag diverse bekeuringen opgemaakt.
15 maal werd bekeurd voor overschrijden van de constructiesnelheid.
3 maal werd bekeurd voor ondeugdelijke rem

1 maal voor een gladde band

1 maal voor rijden op fietspad ipv op de weg

2 maal voor rijden zonder bromfietscertificaat
Een 15 jarige jongen uit Apeldoorn werd betrapt op het rijden met een brommer terwijl hij nog geen 16 jaar is. Hij werd bekeurd en de brommer werd ingenomen.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --