Politie Zaanstreek-waterland


15:44 25-MEI-04
LOC: ZAANDAM, OOSTZAAN, THORBECKEWEG EN KOLKWEG, KRUISING MET AMBACHT

Bestuurder en passagiere bekneld bij twee aanrijdingen

Bij een aanrijding op de kruising Thorbeckeweg - Kolkweg met De Ambacht raakte een 31-jarige automobilist uit IJmuiden bekneld. Bij de twee aanrijding vlak daarna op de Thorbeckeweg kwam een 71-jarige vrouw uit Oostzaan bekneld te zitten. Beide slachtoffers moesten door de brandweer uit hun voertuigen worden bevrijd en werden naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij werden opgenomen. De automobilist heeft vermoedelijk inwendig letsel. Het letsel van de vrouw is nog onbekend.
De eerste aanrijding gebeurde op de uitvoegstrook naar links, richting De Ambacht. Naast de uitvoegstrook in de middenberm liggen betonblokken om het keren door de middenberm tegen te gaan. De bestuurder raakte met zijn linkervoorwiel een betonblok, waarna zijn bestelauto werd gelanceerd. De auto kwam op zijn rechterzijde terecht en schoof door tegen een stilstaande bestelauto op die uitvoegstrook. Omdat de auto op zijn kant lag, werd de zijkant daarvan door de brandweer weggeknipt om het beknelde slachtoffer te kunnen bevrijden. Ook de traumaheli verleende assistentie.
De tweede aanrijding stond in verband met de eerste. Een voor de eerste aanrijding te hulp snellende politieauto, reed met zwaailicht en sirene over de vluchtstrook van de Thorbeckeweg, in de richting van de Kolkweg. Een op die weg in file staande 37-jarige automobilist uit Oostzaan, ging ook op de vluchtstrook rijden, om de file voorbij te gaan. Toen zij de achter haar naderende politieauto zag, wilde zij weer invoegen en remde daardoor hard. De politieauto, bestuurt door een 36-jarige hoofdagent, kon net niet meer op tijd stilstaan en tikte de achterzijde van de auto van de vrouw aan. Zij schoof daardoor naar voren in een kleine opening in de file en reed tegen de achterzijde van een touringcar aan. Daarbij kwam de 71-jarige vrouw bekneld te zitten. De bestuurster en haar drie achter in zittende kinderen, kwamen met de schrik vrij. De agent en zijn inzittende, een 22-jarige agente, kregen nekklachten, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.
De aanrijdingen zorgden voor behoorlijk wat overlast voor het verkeer. De Thorbeckeweg en Kolkweg tussen de afrot A8 en de Wibautstraat werd voor alle verkeer in beide richtingen voor een paar uur afgesloten.

16:55 25-MEI-04
LOC: PURMEREND, WORMERPLEIN

Bromfietscontrole

De politie heeft gisterenmiddag een bromfietscontrole gehouden. Er werden 16 bromfietsen gecontroleerd, waarbij 18 bekeuringen werden uitgeschreven. Acht bromfietsen hadden een te groot vermogen, waardoor zij harder konden rijden dan de toegestane snelheid van 45 km/uur. Vier bromfietsen waren niet verzekerd.

17:36 25-MEI-04
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDE

Winkeldievegge slaat van zich af

Een nog onbekende vrouw heeft een personeelslid van een schoenenwinkel diverse malen geslagen, nadat zij op winkeldiefstal was betrapt. De vrouw was in gezelschap van haar dochter. Beide vrouwen werden buiten de winkel aangesproken. Na de mishandeling zagen zij kans te ontkomen. De vrouwen hadden een Zuid - Amerikaans uiterlijk. De moeder was ongeveer 45 tot 50 jaar oud en de dochter 15 tot 20 jaar. Zij hadden beiden ongeveer dezelfde lengte tussen 1.75 m en 1.80 m. De moeder had kroeshaar en had een gezet postuur, Zij droeg een beige jas en rok, sandalen en een blauwe boodschappentas. De dochter had gevlochten haar en een slank postuur. Zij droeg een zwarte leren jas, een spijkerbroek en zwarte puntlaarzen.


19:18 25-MEI-04
LOC: PURMEREND, CENTRUMLAAN

Vrouw onwel na diefstal uit auto

Een 37-jarige vrouw uit Purmerend werd tijdens het doen van aangifte van diefstal uit haar auto onwel en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw had geld gepind en in die korte tussentijd werd een zwarte rugzak uit haar auto gestolen. De vrouw was zeer emotioneel, omdat er foto's van haar in maart overleden zoontje in zaten. Het betreft een grote zwarte stoffen rugzak van een Amerikaans merk, wat niet in Nederland te koop is. In de rugzak bevond zich onder andere ook een sleutelbos met een ongeveer 10 cm grote giraf. Een ieder die deze rugzak ergens aantreft wordt dringend verzocht deze bij voorkeur naar het politiebureau aan het Wormerplein, of anders ieder ander willekeurig bureau te brengen.

03:24 26-MEI-04
LOC: WORMERVEER, ROSBAYERWEG

Hennepkwekerij ontdekt

In de afgelopen nacht heeft de politie op een industrieterrein een hennepkwekerij ontdekt. Surveillerende agenten zagen een deur open staan van een bedrijfspand en vermoedden, dat daar werd ingebroken. Het pand werd afgezet, waarna men naar binnen ging. Er was niemand meer in het pand aanwezig. Op de eerste etage werd een hennepkwekerij met 338 planten ontdekt. Een deel van de planten was geknipt en de toppen stonden in zakken klaar voor transport. De stroom werd illegaal afgetapt. Vermoedelijk hebben anderen dan de kweker geprobeerd de plantentoppen te stelen. Een roldeur van het pand was opengebroken en er zat een gat in een wand van de kwekerij. Alle planten en materialen werden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder.

07:00 26-MEI-04
LOC: MONNICKENDAM, HOUTRIB

Auto weg na woninginbraak

Bij een woninginbraak afgelopen nacht heeft men de autosleutels en bijbehorende auto gestolen. Men kwam de woning binnen door een raam aan de achterzijde open te breken. Men heeft de hele woonkamer doorzocht. Behalve de auto werden ook nog een mobiele telefoon, een tas, een jack en een klein geldbedrag gestolen. De bewoners lagen boven te slapen en hebben niets van de inbraak gemerkt.

07:58 26-MEI-04
LOC: VOLENDAM, SLOBBELAND

Motoren uit winkel gestolen

In de afgelopen nacht werden uit een motorenzaak vier Harley Davidson motoren gestolen. Drie motoren stonden daar gestald in verband met reparatie. De vierde motor was eigendom van de zaak. Men is het pand binnengekomen door een garagedeur open te breken. De inbraak moet tussen elf uur 's avonds en zeven uur 's ochtends zijn gepleegd.


Verkeershandhaving

R. de Haan
Telefoon (075) 687 40 80
Mob. 06 53597597
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-260504


13:30-16:00 25-MEI-04
Zaandam
Snelheidscontrole
Op de Provincialeweg Zaandam Castricum in Zaandam is een algemene verkeerscontrole gehouden. In het bijzonder werd daarbij gelet op snelheid. Tijdens deze controle werd gebruik gemaakt van de lasergun. Twintig bestuurders zijn staande gehouden en hebben een bekeuring gekregen voor te hard rijden. De toegestane snelheid is 70km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/h. Daarnaast heeft een bestuurder een bekeuring gekregen voor het niet handsfree bellen.


19:30-21:00 25-MEI-04
Volendam
Gordelcontrole
Op de Christiaan van Abkoudestraat in Volendam is door het verkeershandhavingsteam van de regiopolitie Zaanstreek Waterland een gerichte gordelcontrole gehouden. Veertien bestuurders van auto's ontvingen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

21:00-22:30 25-MEI-04
Purmerend

Alcoholcontrole

Op de Nieuwstraat in Purmerend is een gerichte alcoholcontrole gehouden. In totaal werden zesenvijftig blaastesten afgenomen. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Hij blies 245 ug/l. .


---- --