Gemeente Waterland


Vorige week is bekend gemaakt dat het bestuur van De Bolder in Monnickendam geen heil ziet in een meer commerciële exploitatie van het sociaal-cultureel centrum. Het nieuws dat het bestuur de deuren wil sluiten heeft voor onrust en verwarring gezorgd. De gemeente heeft veel steunbetuigingen ontvangen van inwoners die een sluiting van De Bolder zouden betreuren. Op dit moment is de gemeente druk bezig met het zoeken naar een oplossing. Er wordt onderzoek gedaan naar mogelijkheden om De Bolder een nieuwe start te geven. Zo worden er gesprekken gevoerd met kandidaten voor een nieuw bestuur. Deze doorstart zou op korte termijn kunnen plaatsvinden, zodat De Bolder haar deuren niet hoeft te sluiten.

Voor volgend jaar is 180.000,- gereserveerd voor het sociaal-cultureel centrum. Dat is weliswaar 30.000,- minder dan het jaar ervoor, maar volgens een onafhankelijk uitgevoerd onderzoek is dit bedrag voldoende om het ontmoetingscentrum te exploiteren in combinatie met een aantal meer commerciële activiteiten. De bezuinigingen zijn noodzakelijk omdat de gemeente behoorlijke financiële tekorten heeft en de in- en uitgaven in balans moet brengen.

Wanneer er meer duidelijkheid is over het voortbestaan van De Bolder, zal de gemeente dit direct via deze gemeentepagina en op de website bekend maken.