Gemeente Amersfoort

Wethouder De Wilde opent mobiele speelplaats aan het Neptunusplein

datum: 19 mei 2004

Kruiskamp is binnenkort een bijzondere speelplaats rijker. De speelplaats ligt aan het Neptunusplein en is bedoeld voor 0 tot 6-jarigen. Op de nieuwe speelplaats staan alleen 'mobiele' speeltoestellen. De toestellen zijn gemonteerd op stalen plateaus, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. De bovenste laag bestaat uit rubber. Er is gekozen voor deze oplossing, omdat het hier gaat om een tijdelijke speelplaats. Het is de bedoeling dat de speeltoestellen na 2 tot 3 jaar verhuizen naar een andere locatie. Op woensdagmiddag 26 mei opent wethouder De Wilde de speelplaats, samen met de moeders en kinderen van de spelinloop van buurthuis De Roef.

De speelplaats voor 0 tot 6-jarigen wordt geplaatst op verzoek van een aantal moeders van de spelinloop van buurthuis De Roef. Met de sloop van de flats aan de Willem Barendsstraat is de daar aanwezige speelvoorziening namelijk verdwenen, waardoor er voor de buurtkinderen geen speelplaats meer voorhanden was. Er is een bijdrage beschikbaar gesteld uit het buurtbudget van Kruiskamp. De initiatiefnemers hebben meegedacht over het ontwerp en het type speeltoestellen. De precieze plek op het Neptunusplein - tegenover de Tippel Inn - is samen met de winkeliersvereniging bepaald. Op de speelplaats komen een bootje, twee veertoestellen en een glijbaan. Wethouder De Wilde opent de mobiele speelplaats op woensdag 26 mei om 15.00 uur. De buurtkinderen helpen de wethouder dan om de ingepakte glijbaan te onthullen.

De speelplaats aan het Neptunusplein is de tweede mobiele speelplaats in Nederland. De andere mobiele speelplaats staat in de gemeente Maassluis. Er is gekozen voor verplaatsbare speeltoestellen, omdat het hier gaat om een tijdelijke locatie. Over enkele jaren moet de speelplaats weer verdwijnen in verband met de herontwikkeling van de Willem Barendsstraat en omgeving. Dan kunnen de speeltoestellen worden overgeplaatst naar een nieuwe locatie.