Provincie Utrecht

Persbericht

Vervanging verkeerslichten N228, Montfoort

25-5-2004
Begin juni start de provincie Utrecht met de renovatie van de verkeerslichten op het kruispunt Provincialeweg (N228)-Heeswijkerpoort-J. Westerweelstraat te Montfoort. De vervanging is nodig omdat de huidige verkeerslichten uit 1987 stammen en aan het einde van hun levensduur zijn. De werkzaamheden zullen uiterlijk 18 juni worden afgerond. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer enige hinder ondervinden.

Werkzaamheden

Niet alleen de verkeerslichten zelf worden vervangen, er komt ook een nieuwe, moderne regeling met een nieuwe regelkast aan de kant van de weg. De nieuwe regeling is afgestemd op het verkeersaanbod en zorgt daarmee voor een snelle en veilige afwikkeling van het verkeer. In juni worden de volgende werkzaamheden verricht:
* Vervangen verkeersregelkast.

* Installeren van een nieuw regelprogramma op basis van recente telgegevens en groeiprognose.

* Vervangen van de traditionele lampen door moderne LED-verlichting. Deze verlichting is ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, bespaart energie en heeft een langere levensduur.
* Aanbrengen fietsopstelvakken op de zijrichtingen Heeswijkerpoort en Westerweelstraat.

* Aanbrengen van detectie in het wegdek. De verkeersregeling reageert op het contact van voertuigen met het wegdek.
* Aansluiten en schilderen van de masten.
* Aanbrengen nieuwe straatverlichting rond het kruispunt. Hiermee wordt de zichtbaarheid van het kruispunt aanzienlijk verbeterd.

Gevolgen voor het verkeer
Tijdens de werkzaamheden in juni hoeft de weg niet te worden afgesloten. De doorstroming van het verkeer zal echter niet optimaal zijn en de weggebruiker kan enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de verkeerslichten en de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer A. van Leeuwen van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 72.

Laatst gewijzigd op 05/25/2004 03:15:07 PM. Paginabeheer: Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl