Arcadis NV

PERSBERICHT

BusinessUnit

Arnhem, 26 mei 2004

ARCADIS VERWERFT RAAMCONTRACT VAN US $ 200 MILJOEN VAN AMERIKAANSE LEGER

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekend gemaakt dat het is geselecteerd door het U.S. Army Corps of Engineers van het Amerikaanse leger voor het leveren van bodemsaneringsdiensten onder het door ARCADIS ontwikkelde Guaranteed Remediation Program (GRiP®). Onder dit programma worden verontreinigde terreinen door ARCADIS gesaneerd tegen een vaste prijs waarbij de risico's worden afgedekt door middel van verzekering. Het betreft een raamcontract voor drie jaar met een mogelijke verlenging van twee jaar en een maximale waarde van US $ 200 miljoen.

Het contract geeft ARCADIS de mogelijkheid (in concurrentie met een beperkt aantal partijen) deelopdrachten te verwerven voor het saneren van bepaalde locaties verspreid over de Verenigde Staten. De diensten die ARCADIS levert, zijn gericht op een zodanige sanering van militaire terreinen dat deze voldoen aan de geldende milieunormen en omvatten naast adviesdiensten ook de daadwerkelijke uitvoering van de sanering.

Steve Blake, directeur van ARCADIS in Amerika, verklaart: "Dit contract bevestigt de groeiende interesse van het Amerikaanse Ministerie van Defensie voor het reinigen van militaire terreinen tegen een van tevoren vastgestelde prijs. De voortrekkersrol die ARCADIS in de GRiP® markt heeft opgebouwd heeft ons uitstekend gepositioneerd om deze innovatieve ondersteuning te leveren aan het Amerikaanse leger. Dit contract zal de onderhandelingen die we met andere overheidsorganisaties voeren positief kunnen beïnvloeden. Ik ben dan ook zeer verheugd dat we voor dit mooie contract zijn geselecteerd."

Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS, voegt toe: "Dit contract laat eens te meer zien dat we marktleider zijn op het gebied van gegarandeerde bodemsaneringdiensten waarmee we complexe problemen van onze opdrachtgevers aan kunnen. De tijd is rijp om GRiP® via onze dochterbedrijven ook naar Europa te brengen, in het belang van onze klanten."

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie, voor zowel bedrijven als overheden. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van circa EUR 850 miljoen en heeft 9000 medewerkers in dienst.