ICT Automatisering NV

PERSBERICHT pagina's: 2

Barendrecht, 26 mei 2004

ICT RONDT EERSTE KWARTAAL NAAR TEVREDENHEID AF

Het eerste kwartaal 2004 van ICT Automatisering N.V. (ICT) heeft zich in lijn met het tweede halfjaar 2003 ontwikkeld. ICT verwacht voor het eerste halfjaar van 2004 een verbetering van het resultaat met circa 10% bij een geringe stijging van de omzet, ten opzichte van het eerste halfjaar van 2003. De marktsituatie blijft echter ongewis en er zijn vooralsnog geen indicaties voor structureel marktherstel. Door de onvoorspelbaarheid van de markt bestaat nog onvoldoende inzicht om een verwachting uit te spreken voor de omzet- en resultaatontwikkeling voor geheel 2004. Dit zal ICT vandaag bekendmaken tijdens de aandeelhoudersvergadering.

ICT richt zich op een beperkt aantal speerpunten binnen de bestaande divisies. Door deze verregaande vorm van specialisatie is ICT in staat om toegevoegde waarde te leveren, ook onder moeilijke marktomstandigheden. Zoals eerder aangekondigd, heeft ICT in 2003 de aanzet gegeven voor een verdere focus binnen zowel ICT Embedded als ICT Solutions. Het streven is per marktsegment zich te richten op een beperkt aantal speerpunten. De verwachting is dat beide divisies dit proces in de komende maanden zullen afronden.

ICT is op dit moment aan het onderzoeken of het wenselijk en zinvol is een activiteit te starten in een lage lonen regio. Hierbij is vastgesteld dat meer tijd nodig is om tot een onderbouwde businesscase te komen zodat de initiële go/no-go beslissing niet in mei genomen zal worden maar in het vierde kwartaal van 2004.

De markten waarin ICT opereert worden nog steeds gekenmerkt door onzekerheid en een lage investeringsbereidheid. Als gevolg daarvan worden projecten uitgesteld of in een lager tempo uitgevoerd.

In het aanhoudend zwakke klimaat wordt ICT in haar strategische keuzes bevestigd. Dankzij de sterke marktpositie en innovatieve kracht blijkt ICT ook in het huidige klimaat in staat haar positie verder te versterken en worden eerder genoemde negatieve factoren in beperkte mate gecompenseerd door de aanwas van nieuwe klanten.

Het aantal personeelsleden is licht gedaald tot 802 aan het einde van het eerste kwartaal, ten opzichte van 805 per jaareinde 2003.

/ / / / / / / /

Profiel ICT

De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded en ICT Solutions. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vier vestigingen in Barendrecht, Eindhoven, Deventer en Groningen.

Voor nadere informatie:

De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 646 000 Website: www.ict.nl