Provincie Friesland

PERSBESLUITENLIJST

Vergadering van Gedeputeerde Staten,
dinsdag 25 mei 2004

Mededelingen

Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 18 mei 2004 vastgesteld.

Besluitenlijst beschikbaar


1. Ontwerp wijziging begrenzing deelgebied Gruyts De begrenzing van het gebied Gruyts (in Kollumerland) zal worden aangepast. Voor een klein perceel zal een statuswijziging van beheersgebied naar natuurgebied plaatsvinden. Het ontwerpplan zal van 9 juni tot en met 6 juli 2004 ter inzage liggen.


2. Ontwerp gebiedsplannen ROM-gebied ZO-Friesland Voor het Romgebied Zuidoost Fryslân zijn vier ontwerp gebiedsplannen gemaakt. In deze gebiedsplannen wordt de begrenzing van 'nieuwe natuur' aangeven. Ook staan de subsidiemogelijkheden binnen de LNV-regeling Programma Beheer vermeld. De begrenzing is conform de EHS-invulling die is opgenomen in de gebiedsvisie's, die de afgelopen tijd door de stuurgroep ROM zijn vastgesteld. De gebiedsplannen zijn een juridische vertaling (volgens de eisen van het ministerie van LNV) van de gebiedsvisie's. De plannen zullen van 9 juni tot en met 6 juli 2004 ter inzage liggen. Gedrukte exemplaren van de vier gebiedsplannen incl. kaarten zijn vanaf 9 juni 2004 beschikbaar.


3. Grûnoankeap fytspaad Swette
Deputearre Steaten hawwe ynstimd mei in provinsjale bydrage fan E 181.360 foar de oankeap fan grûn in fytspaad by de Swette del. Tusken Ljouwert, Snits en Frjentsjer wurde de farmooglikheden op de Middelseerûte ferbettere. De Middelseerûte is ien fan de trajekten yn it Projekt Fryske Marren. Der binne plannen foar de oanlis fan in fytspaad by de Swette del. Yn de ruilferkaveling Baarderadiel docht him no de mooglikheid foar grûn te keapjen foar dit fytspaad. It Wetterskip Fryslân wol him garant stelle foar eigendom en betelling fan de grûnkosten op betingst dat de oare partijen fan de Middelseerûte, werûnder de provinsje Fryslân, harren oandiel op it kleed lizze. Mei dit beslút fan Deputearre Steaten is dêroan foldien. Op dit stuit is de twadde faze fan de Middelseerûte folop yn útfiering. It giet dêrby om it ferbettterjen fan de farmooglikheden (omleiding Snits, ferheegjen fan brêgen, oanlis nije brêge, ferbreedzjen en ferdjipjen Boazumerfeart). Yn de tredde faze giet it om it oanlizzen fan re- kreative foarsjennings. Ien fan dy foarsjennings is it trochlûken fan it besteande fytspaad by de Swette del. De oanlis fan it fytspaad is no net oan de oarder; dat spilet oer twa jier.


4. Plan van aanpak Aanbevelingen Burgerjaarverslag 2003 In het Burgerjaarverslag 2003 geeft de Commissaris van de Koningin twintig conclusies en aanbevelingen om de provinciale dienstverlening te verbeteren. Gedeputeerde Staten hebben vervolgens een plan van aanpak opgesteld om uitvoering te geven aan deze aanbevelingen. Hierin worden o.a. een nieuw imago-onderzoek, acties ter verbetering van de telefonische bereikbaarheid en een digitaal volgsysteem voor facturen aangekondigd. Het Plan van Aanpak wordt samen met het Burgerjaarverslag op 21 juni in Provinciale Staten besproken. Stuk beschikbaar


5. Gezamenlijke subsidieaanvraag werving oudkomers De gemeenten Heerenveen en Smallingerland ontvangen gezamenlijk een subsidie van E10.508 voor een intensieve persoonlijke benadering van oudkomers om ze te werven voor een duaal inburgeringstraject. Persbericht beschikbaar


---- --