Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 156 ItV
Datum: 25 mei 2004

Subsidie voor persoonlijke werving oudkomers voor inburgeringstraject

De gemeenten Heerenveen en Smallingerland ontvangen gezamenlijk een subsidie van E10.508 voor een intensieve persoonlijke benadering van oudkomers om ze te werven voor een duaal inburgeringstraject.

Duale inburgeringstrajecten worden gefinancierd uit de rijksregeling inburgering oudkomers. De huidige wervingsactiviteiten blijken echter niet voldoende mensen te bereiken. Heerenveen en Smallingerland gaan de oudkomers daarom via huisbezoeken benaderen. Omdat voor deze methode geen rijksmiddelen beschikbaar zijn, hebben de gemeenten gezamenlijk een beroep gedaan op de provincie. Heerenveen en Smallingerland willen respectievelijk 80 en veertig oudkomers een duaal traject aanbieden. N 35
Oudkomers zijn eerste-generatie-immigranten die vóór de inwerkingtreding van de Wet inburgering nieuwkomers naar Nederland zijn gekomen. Duaal betekent hier dat binnen het inburgeringstraject het onderdeel onderwijs wordt gekoppeld aan het bereiken van een doel, zoals werk krijgen, een beroepsopleiding volgen of sociaal actief zijn.


---- --