Rijn en Venen 09.00 uur

Utrecht 26-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn en Venen

Dronken autobestuurder

MAARSSEN Vanwege zijn opvallend rijgedrag hebben agenten dinsdag rond 23.50 uur een 48-jarige inwoner van Maarssen gecontroleerd op alcoholgebruik. De man had inderdaad meer alcohol genuttigd dan wettelijk toegestaan is om een voertuig te besturen. De uitslag van de ademanalyse kwam uit op 335 ug/l. Dit leverde de man een proces-verbaal op en een rijverbod van 2 uur.

Niet voldoende bewijs verdenking overval

MAARSSEN - Uit het onderzoek tegen de twee Utrechters van 17 en 23 jaar, die op maandag 24 mei waren aangehouden op verdenking betrokken te zijn geweest bij de gewapende overval op een horecagelegenheid aan de Planetenbaan, is gebleken dat zij niets met de overval te maken hadden.

Op het moment dat de Utrechters werden aangehouden, reden zij in een personenauto die afgelopen januari 2004 in Utrecht was gestolen. De auto is in beslag genomen. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt terzake van diefstal/heling. Na afronding van dit onderzoek werden zij in de loop van maandagmiddag 24 mei in vrijheid gesteld.

Het onderzoek naar de gewapende overval is nog gaande. Aan de hand van de afgelegde verklaringen is het signalement vastgesteld van de overvallers. Het gaat om twee mannen met een getint uiterlijk, lengte ongeveer 1.80 m., normaal postuur, in de leeftijd tussen de 20 en 25 jaar. De overvallers waren in het zwart gekleed en hadden zwarte bivakmutsen op. Ook hadden zij beiden een zwart vuurwapen. De politie denkt dat de overvallers gebruik hebben gemaakt van een scooter.

De politie roept nog steeds getuigen op van de overval, die plaatsvond kort na middernacht op maandag 24 mei. Ook vraagt de politie personen, die menen informatie te hebben over de overval, met haar kontakt op te nemen. Zij kunnen bellen met de politie in Maarssen, telefoon 0900 8844.