Eemland zuid, 08.45 uur

Utrecht 26-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Alcoholcontrole

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 mei een alcoholcontrole op de Stadsring gehouden.

Ongeveer twintig bestuurders moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Inbraak

LEUSDEN Op dinsdag 25 mei werden twee jongens bij een inbraak op heterdaad betrapt.

Rond 23.00 uur hoorde een getuige glasgerinkel bij een pand aan de Bedrijfsweg. De getuige zag dat een ruit van het pand was vernield. Hij bleef bij de vernielde ruit, terwijl iemand anders de politie waarschuwde. Politiemensen deden een onderzoek in het pand en troffen daarbij twee verdachten, jongens van 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Leusden en Woudenberg, aan. Het tweetal werd aangehouden. Zij zijn in het politiebureau ingesloten.

Gewond bij achtervolging

AMERSFOORT Op dinsdag 25 mei werd een man van zijn tas beroofd, maar wist hem weer in zijn bezit te krijgen.

Rond 17.00 uur fietste een 34-jarige man uit Amersfoort vanaf de Van Randwijcklaan het Neptunusplein op. Hij zag dat een Tomos snorfiets naast hem kwam rijden met daarop twee jongemannen. De passagier rukte de tas van de Amersfoorter onder zijn snelbinders vandaan en het tweetal ging er vandoor. De Amersfoorter liet dit echter niet op zich zitten en zette met zijn fiets de achtervolging in. Om te voorkomen dat de fietser hem inhaalde, begon de snorfietser slingerend te rijden. Daarbij kwamen het slachtoffer en de verdachten in botsing en vielen. De verdachte verloor de geroofde tas, maar wist hem op te pakken en rende er mee weg. De bestuurder van de snorfiets reed weg. De Amersfoorter ging achter de wegrennende verdachte aan. Toen het slachtoffer de achtervolging bleef volhouden, koos de verdachte eieren voor zijn geld, liet de tas vallen en rende weg. De Amersfoorter pakte zijn tas op en liep terug naar zijn fiets.

Hij heeft zich in het ziekenhuis laten onderzoeken. Daar bleek dat hij een gekneusde c.q gebroken rib en meerdere schaafwonden had opgelopen. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

De verdachte die de tas pakte was een licht getinte jongeman van 18 22 jaar, ± 1.85 1.90 meter, tenger postuur, donker krullend haar en een smal gezicht.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Op dinsdag 25 mei heeft de politie van 14.00 uur tot 16.00 uur op de Liendertseweg een verkeerscontrole gehouden. 26 Bestuurders kregen een bekeuring van 45,- voor het niet dragen van de autogordel en twee van 140,- voor het niet handenvrij bellen.