Eemland noord, 09.20 uur

Utrecht 26-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Snelheidscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op dinsdagmiddag 25 mei een snelheidscontrole op de Bisschopsweg gehouden.

Zes automobilisten reden sneller dan de toegestane 80 km/u en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 132 km/u. Dit was een 22-jarige man uit Polen. In overleg met een Officier van Justitie werd bepaald dat hij een bedrag van 375,- moest betalen. Na dit te hebben gedaan, mocht hij zijn weg vervolgen.

Vuurwapen

BAARN Op dinsdag 25 mei heeft de politie een vuurwapen in beslag genomen.

Rond 14.30 uur kreeg de politie de melding dat een verwarde jongeman in de omgeving van de Hijcklaan met een vuurwapen zou staan zwaaien. De getuige bleef de verdachte op afstand volgen en gaf zijn positie via zijn gsm aan de politiemeldkamer door. Politiemensen deden hun kogelwerende vesten aan en gingen ter plaatse. Bij de komst van de politie liet de verdachte het wapen op aanroepen van de politiemensen vallen. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Baarn, werd aangehouden. Het wapen werd in beslag genomen. Het bleek een op echt gelijkend nepvuurwapen te zijn. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernielzuchtige paarden

SOEST Op dinsdag 25 mei meldde een man, dat hij op maandag 24 mei het slachtoffer was geworden van vernielzuchtige paarden.

Op maandag had de man, 42 jaar oud en afkomstig uit Renkum, zijn auto rond 15.00 uur op het Kerkpad ZZ langs de rijbaan bij een weiland geparkeerd. In het weiland stonden enkele paarden. Toen hij rond 15.30 uur bij zijn auto terug kwam, zag hij dat de paarden de motorkap, spiegel, koplamp en portier van zijn auto hadden beschadigd. De automobilist wilde aangifte doen. De politieman die hem aan het politiebureau te woord stond, maakte hem duidelijk dat dit niet kon. Het betrof hier een civiele zaak: de automobilist zal de schade op de eigenaar van de paarden moeten verhalen.