Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 152 ItV
Datum: 19 mei 2004

Derde Sociaal Debat in Harich

De provincie Fryslân organiseert een serie van Sociale Debatten. De vierde van deze openbare bijeenkomsten is op woensdag 26 mei mei in Akkrum. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: arbeidsparticipatie, zorg, onderwijs, jongeren, leefbaarheid en vrijwilligerswerk. Het debat begint om 19.30 uur en staat onder leiding van Andries van Weperen. De locatie waar het debat wordt gehouden is Hotel De Oude Schouw.

Het Sociaal Debat wordt georganiseerd volgens de structuur van Plattelânsprojekten om de specifieke regionaal spelende problematiek boven water te krijgen. Deelnemers zijn vertegenwoordigers van gemeenten, maatschappelijke organisaties en burgers, die door de functie die ze in de regio hebben, geacht worden om goed te kunnen oordelen over specifieke aspecten van sociaal beleid. Per debat discussiëren twintig tot 24 personen mee. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de publieke tribune.

Provinciale Staten hebben op 21 april het Sociaal Beleidskader vastgesteld. Daaruit vloeit voort dat de provincie een Sociale Agenda opstelt. De Sociale Agenda is een lijst met prioriteiten, en moet tot stand gaan komen door een interactief proces, het Sociaal Debat.

Voor het concluderende debat in Leeuwarden worden statenleden en alle instellingen waar de provincie een financiële band mee heeft, uitgenodigd. Hier worden de bevindingen uit de regio's neergelegd en worden conclusies getrokken voor de Sociale Agenda.

Ook in de andere regio's wordt een sociaal debat georganiseerd. De regio waar het Sociaal Debat nog komt is: Zuid Oost Fryslân: do 27 mei, Donkerbroek
Ook op de Waddeneilanden organiseert de provincie een Sociaal Debat. Dat gebeurt begin juni, op vier avonden.

Slotdebat: vrij 25 juni, Leeuwarden

Op de bijeenkomsten is ook de pers welkom.
Meer informatie over het sociaal beleid van de provincie Fryslân is te vinden op www.fryslan.nl/sociaalbeleid35


---- --