Universiteit Twente

Symposium: ICT reddende engel in verkeersproblematiek?

Informaticasymposium `make IT move'
Krijgt ICT het stagnerende verkeer weer in beweging? Het symposium `make IT move', dat op 26 mei plaatsvindt aan de Universiteit Twente, probeert antwoorden te geven op deze vraag. Zijn oplossingen te verwachten van een betere ritplanning, dynamische routebegeleiding of intelligente voertuigen? Zowel de techniek als het menselijk gedrag komt aan bod. `Key note speaker' is Richard Bisshop uit de VS, leidend expert op het gebied van ICT en verkeer. Het symposium wordt georganiseerd door de studievereniging Inter-Actief van de Universiteit Twente.
Het symposium geeft, met elf sprekers, een zeer breed beeld van de toepassing van ICT in verkeer en vervoer. De drie hoofdonderwerpen zijn `vervoermiddelen', `infrastructuur' en `logistiek'. Zo opent Richard Bishop (Bishop Consultancy) het programma met een inleiding over intelligente voertuigen, zijn er verschillende inleidingen over ICT in de infrastructuur en routebegeleiding en komen ook ontwikkelingen in scheep- en luchtvaart aan bod. Een belangrijk aandeel van het programma wordt geleverd door afgestudeerden van de UT, in hun huidige rol in het bedrijfsleven.
Behalve techniek komt ook het gedrag aan bod: wat betekent het bijvoorbeeld voor bestuurders als de auto het geheel of gedeeltelijk van hen overneemt ? Hoe is rijgedrag te beïnvloeden met inzet van ICT? De bezoeker van het symposium kan op basis van de thematische driedeling een eigen programma samenstellen.
Meer informatie over het symposium, en aanmelding, via www.make-it-move.nl
Inter-Actief is de studievereniging van de ICT-opleidingen Informatica, Telematica en Bedrijfsinformatietechnologie van de Universiteit Twente.
Noot voor de pers:
Meer informatie is beschikbaar via de website: www.make-it-move.nl Het is mogelijk om perskaarten te verkrijgen voor dit symposium, neem daartoe contact op met de symposiumcommissie, Alexander Spannenburg, 06 -16316919, a.m.spannenburg@make-it-move.nl
Contactpersoon voor de pers: Wiebe van der Veen, tel (053) 4894244, email w.r.vanderveen@utwente.nl

Laatst gewijzigd op 25-05-2004 © Universiteit Twente Printversie