Ingezonden persbericht

TORNADO breidt draadloos assortiment uit met Bluetooth

SPIJKENISSE, 20040513 -- Naast Wireless LAN producten breidt TORNADO, leverancier van computer randapparatuur, haar productassortiment verder uit op het gebied van draadloos netwerken. Binnenkort komt TORNADO met een compact Bluetooth Class 1 USB dongle, de Tornado 201, en een Bluetooth Printer Adapter voor zowel USB- als Parallel Printers, nl. de Tornado 206.


Over de Tornado 201
De Tornado 201 is een compacte Bluetooth Class 1 USB dongle waarmee, binnen een straal van 100 meter, draadloze verbindingen kunnen worden gecreëerd tussen PC's, laptops, PDA's, GSM's, headset, etc. die uitgerust zijn met Bluetooth technologie. Met de Tornado 201 kan ook een internetverbinding tot stand worden gebracht op een GSM met Bluetooth. Op deze wijze kunnen maar liefst 7 Bluetooth apparaten op een Tornado 201 worden aangesloten. De Tornado 201 is backwards compatible en kan dus ook samenwerken met Bluetooth Class 2 apparaten (max. 10 meter).

Over de Tornado 206
De Tornado 206 is een Bluetooth Printer Adapter die men kan aansluiten op printers met zowel een USB interface als een Parallelle Poort interface. De Tornado 206 ondersteunt Bluetooth Class 1 en heeft daardoor een bereik van maximaal 100 meter maar kan tevens samenwerken met Bluetooth Class 2 apparaten (max. 10 meter). De Tornado 206 werkt samen met printers van alle grote printerfabrikanten zoals HP, Epson, Canon, Brother, etc.

Met de Tornado 201 en de Tornado 206 levert TORNADO wederom flexibele oplossingen voor het persoonlijk netwerk van de mobiele PC of notebook gebruiker. Meer informatie over deze Tornado producten is te vinden op de website www.tornado.nl.

Over Tornado:
Tornado is de consumentenlijn van Allied Data Technologies, een Nederlandse fabrikant van modems en andere communicatie applicaties, zoals ISDN apparatuur, PC Cards, Remote Access Servers en xDSL toepassingen bvb ADSL en VoDSL producten. Allied Data's eigen Research en Development afdeling kan rekenen op een jarenlange ervaring en heeft een excellente reputatie in de markt voor wat betreft innovatieve en klantspecifieke applicaties. De productlijnen van Allied Data Technologies worden in huis geproduceerd en geassembleerd in haar eigen fabriek in Rayong - Thailand. Met een uitgebreid netwerk van kantoren door heel Europa, Thailand en de VS, is Allied Data Technologies één van de hoofdspelers op de wereldwijde datacom markt. Meer informatie op de website www.allieddata.com of www.tornado.nl




Ingezonden persbericht