PvdA Utrecht

Bart Engbers nodigt wethouder uit: meten is weten!

PvdA-raadslid Bart Engbers neemt geen genoegen met de antwoorden van verkeerswethouder Yet van den Bergh. Volgens de wethouder zijn de fietsstroken op de Wittevrouwensingel 1,50 meter. Engbers heeft zelf het meetlint ter hand genomen en meet niet meer dan 1,10 meter. Reden genoeg om morgen tijdens de middagpauze van de Raadsvergadering (ca. 12.15 uur) samen met de wethouder de fietsstroken nog een keer na te meten, want 'meten is weten'!

Vlak na zijn aantreden, begin april, stelde Bart Engbers schriftelijke vragen over de breedte van de fietsstroken aan de Wittevrouwensingel. Na de herinrichting van de singel bleken de fietsstroken gevaarlijk smal. Wethouder van den Bergh schrijft in haar antwoord echter dat aan de minimale breedte van 1,50 meter is voldaan, maar dit is in de ogen van Engbers niet het geval.

Engbers heeft de wethouder tijdens de commissievergadering van Verkeer en Beheer afgelopen dinsdag uitgenodigd om samen de werkelijke breedte van de fietsstroken vast te stellen. De wethouder is hierop ingegaan en zal donderdag om ca. 12.15 uur samen met Bart Engbers naar de Wittevrouwensingel gaan.