Ingezonden persbericht


fractie Flevoland www.flevoland.pvda.nl

Persbericht

embargo tot 26 mei 2004 14:00 uur

De Partij van de Arbeid streeft naar een veranderende houding ten aanzien van en een meer herkenbaar accent op de stedelijke ontwikkeling in Flevoland. Wij willen uit het defensief als het gaat om die stedelijke ontwikkeling en minder afwachten bij eventuele effecten voor de rest van de Provincie Flevoland. Dit zal tijdens de Algemene Beschouwingen van Provinciale Staten op woensdagmiddag 26 mei de leidraad zijn in het betoog van fractievoorzitter Wouter Ruifrok. Van groot belang is voor de fractie ook de samenhang met een vitaal platteland en leefbaarheid in de kleinere kernen.

De fractie van de PvdA zal daarnaast opnieuw aandacht vragen voor de grote weg- en railverbindingen. Verdere ontwikkeling van de samenwerking tussen de betrokken provincies, met Flevoland als schakel, is voor de PvdA-fractie noodzaak.

De PvdA wil een principiële discussie in de Staten over de toekomst van het Openbaar Vervoer. Waarbij collectief vraagafhankelijk vervoer en vormen van gratis openbaar vervoer de concurrentie met de auto aangaan.

Fractievoorzitter Ruifrok zal namens de fractie een voorstel voorleggen rond sportbeoefening als onmisbaar onderdeel van een gezonde en sociale leefstijl en belangrijke schakel in opvoeding en ontwikkeling. Omniworld Volleybal en Basketbal heeft hiertoe een prima model ontwikkeld, waarin topsport en breedtesport elkaar ontmoeten. De PvdA ziet graag dat dit door de provincie wordt ondersteund.

De snel stijgende werkloosheid wordt door de PvdA-fractie als een potentieel probleem gezien. De fractie vraagt zich af of er in het kader van het Programma Werk en Ondernemen niet te veel in kleine losstaande projecten wordt gedacht.

De PvdA is van mening dat het college tot nu toe terughoudend is geweest bij het uitbreiden van haar formatie en besluiten daaromtrent aan de staten heeft voorgelegd. De fractie wil stilstaan bij de wijze waarop de provinciale taken worden uitgevoerd in relatie tot vergelijkbare inspanningen elders. Daarom zal de PvdA verzoeken om benchmarking.

noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht