2e persbericht van woensdag 26 mei 2004

Eindhoven 26-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Hastelweg is woensdagochtend op zolder een hennepkwekerij met 168 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De 55-jarige bewoner is verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Insluiping

Dinsdag tussen 15.00 en 16.30 uur zijn onbekenden binnengedrongen in een woning aan het Van Hoeckplein. De daders klommen op het platte dak en konden naar binnen via een raam dat openstond. Er zijn een gsm, enkele pakjes shag en een dvd-discman gestolen.

Valkenswaard: Twee gewonden bij aanrijding

Woensdag rond 9.00 uur zijn twee vrouwen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Luikerweg/Maaij. Een 20-jarige Valkenswaardse reed met haar auto op de Luikerweg achter op de auto van een 37-jarige vrouw uit Lommel die voor de kruising met de Maaij stilstond. Door de klap van de aanrijding kwam de auto van de Lommelse op de rijstrook voor het tegengestelde verkeer waar haar auto een vrachtauto raakte. Die vrachtwagenchauffeur, een 56-jarige Pool, wilde nog uitwijken maar verloor de controle over zijn voertuig en belandde in een weiland aan de linkerkant van de weg. De truck met oplegger was geladen met rollen papier. In verband met bergingswerkzaamheden moest de rijbaan van de Luikerweg tijdelijk worden afgesloten. Het verkeer werd omgeleid. De twee vrouwen zijn met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Budel: Bestelauto gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Meemortel is dinsdag tussen 12.30 en 17.30 uur een witte Mercedes Benz 110 CDI met het kenteken 98-VL-KX gestolen.

Hooge Mierde: Beeldscherm weggehaald

Bij een inbraak in een bedrijf aan het Bogtje is tussen dinsdag 21.00 uur en woensdag 5.30 uur een beeldscherm gestolen. Er is een raam aan de voorkant van het pand vernield.

Hooge Mierde: Computer gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een kantoor aan de Torendreef. Er werd een klepraampje opengebroken om binnen te komen. In het pand werden kasten en ladenblokken opengebroken. Er is een computer gestolen.

Mierlo: Vernielers bomen gezocht

Op twee plaatsen in Mierlo zijn doelbewust vernielingen aangebracht aan bomen waardoor ze dood zijn gegaan. Bij een lindeboom op de Bekelaar is de schors onder aan de stam weggehaald, zijn er enkele gaatjes in de stam geboord en is er een vulmiddel in de boom gestopt. Een eikenboom aan de Burgemeester van Lokvenstraat is dood gegaan nadat rondom de boom de schors onder aan de stam is verwijderd. De gemeente Geldrop-Mierlo heeft van beide gevallen aangifte gedaan bij de politie. Die is op zoek naar mensen die hebben gezien wie de vernielingen aan de bomen heeft toegebracht. Getuigen kunnen bellen met de politie in Mierlo via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (de meldlijn M.)

Nuenen: Autoradios weggehaald

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een garagebedrijf aan de Europalaan. De deur van de showroom werd opgebroken De daders hebben zeven autoradios gestolen. Ook zijn er tv-schermen en enkele dvd-sets meegenomen.

Oirschot: Motor gestolen bij inbraak

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een schuur bij een woning aan de Castaert. Het slot van de deur werd opengebroken De dieven zijn aan de haal gegaan met een blauwe Yamaha YZF250 crossmotor en een nog onbekende hoeveelheid gereedschap.