Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 26-05-2004 - 17.00 uur

Verkeerscontrole

Schagen, dinsdag 25 mei 2004.

Op de Gruttolaan, Scholeksterlaan en Zijperweg is het verkeer gecontroleerd op snelheid. Daarbij zijn acht bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Controle op vissers

Breezand, dinsdag 25 mei 2004.

Rond 20.00 uur zijn twee vissers aan de Molenvaart bekeurd. De een viste met levend aas en kon een boete betalen van 55 euro, de ander had geen sportvisakte en betaalt daarvoor een boete van 30 euro.

Aanrijding

Den Helder, woensdag 26 mei 2004.

Op de Sportlaan heeft rond 12.00 uur een aanrijding plaats gevonden tussen twee bromfietsers. Daarbij raakte een 75-jarige bromfietser uit Den Helder gewond aan zijn hoofd. Hij is naar het Gemini Ziekenhuis vervoerd, waar de verwonding bleek me te vallen. De andere bromfietser betreft een 16-jarige inwoner uit Den Helder.

Politie en gemeente treden hard op tegen geweldplegers

Callantsoog, woensdag 26 mei 2004.

Zoals eerder gemeld vond er in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 mei 2004, op het strand een vechtpartij plaats. Hierbij raakten vijf jongeren in de leeftijd van 16 tot 28 jaar uit Deventer, die op een camping verbleven, slaags met een zestal jongeren uit Callantsoog en omgeving. De Deventenaren werden ondermeer belaagd met een knuppel en traangas. Ze liepen verwondingen op aan hun gezicht en moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen. Kort na de mishandeling hield de politie de eerste twee verdachten aan en in de afgelopen dagen volgden de andere vier. Ze zijn tussen de 17 en 31 jaar oud. Eén van hen komt uit Schagen, de overigen uit Callantsoog. Afgelopen maandag en gisteren zijn in totaal twee verdachten geleid voor de officier van justitie in Alkmaar. Zij gingen met een geschorste inbewaringstelling naar huis. De overige voorgeleidingen volgen morgen en vrijdag. De gemeente, de horeca-ondernemers en de politie zijn de overlast die geweldplegers in Callantsoog veroorzaken zat. Ze hebben gezamenlijk besloten om streng tegen deze bekende geweldplegers op te treden. Mede gezien eerdere voorvallen is besloten tegen de zes geweldplegers, samen met twee andere geweldplegers die tijdens Koninginnedag problemen veroorzaakten, een horecaverbod uit te vaardigen. Ze mogen straks voor onbepaalde tijd geen horecagelegenheid meer bezoeken in de plaatsen Callantsoog en Groote Keeten. Het verbod is opgesteld door een jurist van de gemeente Zijpe en wordt over 14 dagen van kracht.

Huisarrest en huis van bewaring voor verdachten van brandstichting

Schagen, woensdag 26 mei 2004.

De recherche heeft een onderzoek naar brandstichters grotendeels afgerond. Zoals eerder gemeld werden vorige week vrijdag 21 mei een 23-jarige man en een 13-jarige jongen uit Schagen aangehouden ondermeer op verdenking van brandstichting in een vuilcontainer achter de Laan Na onderzoek bleek dat zij samen verantwoordelijk zijn voor een tiental containerbrandjes in Schagen in het afgelopen jaar. Een 14-jarige jongen uit Schagen is ook aangehouden en heeft bekend dat hij een paar keer heeft meegedaan. Gistermorgen, dinsdag 25 mei 2004, zijn de drie verdachten geleid voor de rechter-commissaris te Alkmaar. Die stelde de 13- en 23-jarige in bewaring. De inbewaringstelling van de 14-jarige jongen werd geschorst op voorwaarde dat hij de eerstkomende drie maanden tussen 18.00 en 08.00 uur thuis bij zijn ouders blijft, een soort huisarrest.