Gemeente 's-Hertogenbosch

26-05-2004

College besluit tot voornemen intrekken horecavergunning 't Huukske

Het college heeft besloten om de eigenaar van café 't Huukske aan de Graafseweg het voornemen kenbaar te maken om de horecavergunning in te trekken voor de duur van vijf jaar. Dat gebeurt op basis van het feit dat zich de afgelopen jaren gebeurtenissen hebben voorgedaan ¿ waaronder de schietpartij op 9 mei jongstleden ¿ die de vrees wettigen dat het van kracht blijven van de vergunning gevaar oplevert voor de openbare orde en veiligheid.

Uit politierapportages blijkt dat bij herhaling door bezoekers diverse geweldsdelicten zijn gepleegd. In de periode vanaf 1999 zijn er bij de politie zeven meldingen van geweldsdelicten binnengekomen waarbij in vijf gevallen sprake was van lichamelijk letsel bij één of meerdere betrokkenen. Daarnaast hebben er twee schietpartijen plaatsgevonden met dodelijke afloop. Gezien dit verleden is het volgens de politie aannemelijk dat de dreiging van ongeregeldheden in en rond het café onverminderd blijft voortbestaan. Dit wordt ook ingegeven door signalen uit de buurt. De gevoelens van onveiligheid en intimidatie zijn al gedurende een langere tijd aanwezig ook al is hiervan slechts sporadisch melding gedaan bij de politie.

De eigenaar heeft de mogelijkheid om een zienswijze op het voornemen in te dienen. Daarna neemt het college een definitief besluit.