Ingezonden persbericht


Broadcast Partners realiseert
zendernetwerken in België

"Grootste herschikking frequenties in Vlaanderen ooit"

26 mei 2004

In Vlaanderen (België) zal Broadcast Partners de bouw en het beheer realiseren een totaal van 60 FM zenders. De meerderheid van de zenders zal op één dag - 27 mei - in gebruik worden genomen. Naast een significante uitbreiding van de bestaande netwerken voor 4FM, Antigoon, Crooze FM, Multipop en Q-Music, mag Broadcast Partners ook de stations Antwerpen 1, be one, Mango en Radio Contact tot haar klantenkring rekenen.

Aanstaande donderdag 27 mei wordt in Vlaanderen het nieuwe FM frequentieplan in werking gesteld, waarmee het radiolandschap een ware metamorfose ondergaat. Veel bestaande radiostations wisselen op die dag van frequentie, terwijl een aantal nieuwe stations voor het eerst in de ether te beluisteren zal zijn. In totaal zijn er 365 vergunningen uitgereikt, waarmee het de grootste herschikking van FM frequenties in Vlaanderen ooit is. Broadcast Partners vervult hierin een leidende rol.

Van de 60 zenders die onder het beheer van Broadcast Partners komen te vallen, zullen er 58 in één dag worden omgeschakeld. "Het wordt een flinke klus", zegt Broadcast Partners directeur Steven Hamelink. "Maar dergelijke omschakeloperaties zijn wel aan ons toevertrouwd." In 2003 heeft Broadcast Partners een vergelijkbare operatie gerealiseerd als onderdeel van de zerobase operatie in Nederland.

Bijgaand het geplande omschakelschema. Het is mogelijk dat van de tijdstippen moet worden afgeweken en dat de zenders gedurende de eerste 48 uur een verminderd vermogen of korte onderbrekingen zullen hebben vanwege werkzaamheden.

Over Broadcast Partners
Broadcast Partners werd in 1979 als kennis/consultancybedrijf opgericht. Als zenderoperator is Broadcast Partners momenteel actief voor commerciële radiostations in Benelux en Denemarken. Dit zijn onder andere Business Nieuws Radio, Noordzee FM, Radio 538, RTLFM en Yorin FM (Nederland), 4FM, be one, Mango en Q-Music (België) en Radio 100FM (Denemarken). Voor die stations beheert Broadcast Partners ruim 175 zenders. Voorts is Broadcast Partners de initiator en ontwerper van de frequentieplannen voor de FM-band, die commerciële radiostations in Vlaanderen en Nederland de benodigde frequentieruimte hebben opgeleverd. Broadcast Partners heeft vestigingen in Hilversum en Terneuzen.

---


---


---

///////////////////

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht