Gemeente Rotterdam

Vergadering commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 1 juni, 09.30 uur

Een van de onderwerpen is de ontwikkeling van de Contramal. Dit is het gebied dat aan de noordelijke rand van Rotterdam ligt tussen de G.K. van Hogendorpweg en het tracé van RandstadRail. Verder bespreekt de commissie het Masterplan Parkstad dat o.a. over de verbinding gaat tussen de Kop van Zuid en de oude wijken in Rotterdam-zuid en komt het plan voor de Groene golven aan de orde.

Vergadering commissie voor Economie, Haven en Milieu

Woensdag 2 juni, 09.30 uur

De commissie behandelt het jaarverslag 2003 en bespreekt de economische kansenzones als onderdeel van Rotterdam zet door. Ook de begroting van de milieudienst Rijnmond DCMR is onderwerp van de bespreking.

Vergadering commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 2 juni, 14.00 uur

De commissie vergadert over de wijze waarop maatschappelijke stages moeten worden ingezet. Doel van maatschappelijke stages is het leren van de Nederlandse taal, gebruiken en omgangsvormen op de werkvloer. Verder komen ter tafel het rapport leraren gezocht en de notitie Hoofdlijnen Volwasseneneducatie.

Vergadering commissie voor Middelen

Donderdag 3 juni, 09.30 uur

Op de agenda staat de behandeling van onder meer de jaarrekening 2003, inclusief de stand van zaken van de collegedoelstellingen, de doorlichting van voorzieningen in 2003 en de deelgemeentelijke geldbestedingen. Ook de gevolgen rondom de afschaffing van het gebruikersdeel van de OZB worden besproken.

Vergadering commissie voor Cultuur en Sport

Donderdag 3 juni, 14.00 uur

In het kader van de verantwoording 2003 bespreekt de commissie het jaarverslag 2003.

De directeur van de Rekenkamer Rotterdam, de heer R.B.M. Mul, geeft een toelichting op de rapportage over culturele subsidies in 2003. Daarnaast zal de commissie kennis maken met de nieuwe directeur van Museum Boijmans van Beuningen, de heer S. Ex.

Vergadering commissie voor Bestuur en Veiligheid

Donderdag 3 juni, 19.30 uur

In de commissie komt de verantwoording 2003 aan de orde, ter voorbereiding op het raadsdebat van 24 juni. De Gemeentelijke Ombudsman en de directeur van de Rekenkamer Rotterdam geven beide een toelichting op hun rapportage. Ook het Burgerjaarverslag 2003 wordt behandeld. Tenslotte bespreekt de commissie het voorstel van de PVDA over legalisatie van de cannabisproductie en de reactie van het college hierop.

Bron: Griffie, 26-05-2004