Fortis Bank

Besluiten Aandeelhoudersvergaderingen 2004

Dividend
Tijdens de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van Fortis N.V. en Fortis SA/NV is het brutodividend over het boekjaar 2003 vastgesteld op EUR 0,92 per Fortis Aandeel. Dit dividend is betaalbaar vanaf 17 juni 2004.

Het Fortis Aandeel vertegenwoordigt één aandeel in elk van de twee moedervennootschappen van Fortis: Fortis N.V. en Fortis SA/NV. Aandeelhouders hebben het recht om een dividend te ontvangen naar keuze van Fortis N.V., en daarmee uit Nederlandse bron, of van Fortis SA/NV en daarmee uit Belgische bron. Zij dienen hun voorkeur kenbaar te maken tijdens de dividendkeuzetermijn.

Voor de uitkering van het dividend geldt het volgende tijdschema:

28 mei 2004 Ex-dividend notering 28 mei 2004 Aanvang dividendkeuzetermijn 11 juni 2004 Einde dividendkeuzetermijn (vóór sluiting beurs) 17 juni 2004 Betaalbaarstelling van het dividend

Het nettodividend uit Nederlandse bron via Fortis N.V. bedraagt EUR 0,69 per Fortis Aandeel, zijnde het brutodividend verminderd met de Nederlandse bronbelasting van in principe 25%.

Het nettodividend uit Belgische bron via Fortis SA/NV bedraagt EUR 0,69 per Fortis Aandeel, zijnde het brutodividend verminderd met de Belgische roerende voorheffing van in principe 25%. Voor aandelen vergezeld van coupon nr. 33 van het couponblad strip VVPR geldt een Belgische roerende voorheffing van 15% en bedraagt het nettodividend EUR 0,782 per aandeel.

Samenstelling Raad van Bestuur De Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van Fortis hebben de heer Anton van Rossum, CEO, herbenoemd als executive bestuurder van Fortis voor een periode van drie jaar, namelijk tot na afloop van de algemene vergadering van 2007. Baron Philippe Bodson en de heren Richard Delbridge, Jacques Manardo, Ronald Sandler en Rana Talwar zijn benoemd als non-executive bestuurders van Fortis.

Om te voorkomen dat veel bestuurders in 2007 tegelijk aftreden, zijn de nieuwe leden voor een periode van twee tot vier jaar benoemd. De heren Jacques Manardo en Rana Talwar zijn benoemd voor een periode van vier jaar, namelijk tot na afloop van de algemene vergadering van 2008. De heren Philippe Bodson en Ronald Sandler zijn benoemd voor een periode van drie jaar, namelijk tot na afloop van de algemene vergadering van 2007. De heer Richard Delbridge is benoemd voor een periode van twee jaar, namelijk tot na afloop van de algemene vergadering van 2006.

De heren Jan-Michiel Hessels en Piet Van Waeyenberge zijn herbenoemd als non-executive bestuurders van Fortis voor een periode van drie jaar, namelijk tot na afloop van de algemene vergadering van 2007.

De Raad van Bestuur van Fortis is, naast de heer Anton van Rossum (59), executive bestuurder, samengesteld uit de volgende non-executive bestuurders:

Maurice Lippens (61, B), voorzitter Jacques Manardo (57, Frankrijk) Jan Slechte (66, NL), ondervoorzitter Annemieke Roobeek (47, NL) Philippe Bodson (60, B) Ron Sandler (52, Duitsland) Richard Delbridge (61, GB) Rana Talwar (56, India) Jan-Michiel Hessels (62, NL) Piet Van Waeyenberge (66, B) Daniel Janssen (68, B) Klaas Westdijk (63, NL)

Samenstelling commissies
Door de gewijzigde samenstelling van de Raad van Bestuur zijn het Audit Committee, Risk & Capital Committee en Nomination & Remuneration Committee als volgt samengesteld:

Audit Committee Risk & Capital Committee Nomination & Remuneration Committee Klaas Westdijk, vz. Jan-Michiel Hessels, vz. Maurice Lippens, vz. Philippe Bodson Jacques Manardo Daniel Janssen Richard Delbridge Rana Talwar Annemieke Roobeek Ron Sandler Piet Van Waeyenberge Jan Slechte

Statutenwijzigingen
De Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van Fortis N.V. en Fortis SA/NV hebben ook de voorgestelde wijzigingen van de statuten goedgekeurd. Deze hebben onder meer betrekking op de samenstelling en bevoegdheden van de belangrijkste vennootschappelijke organen, de vereenvoudiging en harmonisatie van de statuten, alsook het voldoen aan nieuwe wetgeving en corporate governance practices.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het terrein van bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 23,6 miljard (30/04/2004) en circa 54.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor particulieren, bedrijven en publieke instellingen. Buiten haar thuismarkt richt Fortis zich op geselecteerde marktsegmenten. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

32 (0) 2 565 35 84
Utrecht:
31 (0) 30 257 65 49
Investor Relations:

Brussel:

32 (0) 2 510 52 28
Utrecht:
31 (0) 30 257 65 46