Gemeente Hulst


Persbericht - 26.05.2004

Brandweeroefening

Op 26 mei 2004 vindt een pelotonsoefening van de vrijwillige brandweer plaats. Omstreeks 18.00 uur start de oefening op het terrein van Stichting Tragel, aan de Sterredreef te Clinge. Doel van de oefening is enerzijds het op peil houden en vergroten van kennis en vaardigheden op het niveau van brandwacht tot en met officier van dienst. Anderzijds wordt de samenwerking tussen de korpsen van de gemeente Hulst en de korpsen van buurgemeenten geoefend.

Om de oefening zo realistisch mogelijk te kunnen plaatsvinden, zijn de leden van de verschillende korpsen - zoveel als mogelijk - niet op de hoogte gebracht van het scenario.
Zij worden middels alarmering via de meldkamer opgeroepen.

Aan de oefening wordt deelgenomen door de brandweerkorpsen van Hulst, Kloosterzande, Koewacht, Nieuw Namen en Westdorpe. Ook de bedrijfsdeskundige van stichting Tragel neemt deel aan de oefening. Hij kan op verzoek van de bevelvoerder of de officier van dienst de nodige informatie verstrekken.

Leden van de oefenstaf van de brandweer Terneuzen zullen de oefening observeren. Zij zullen met name toezien op de techniek en tactiek, redding, verkenning en brandbestrijding.
De ambulancedienst en politie komen niet ter plaatse. Deze worden fictief vormgegeven.

Tijdens de oefening worden er verschillende voertuigen ingezet van de brandweer Koewacht, Westdorpe, Hulst, Nieuw Namen en Kloosterzande.

Het oefenscenario omvat het volgende:
Er komt een melding binnen bij de alarmcentrale van een brand in een vleugel van een van de gebouwen van Stichting Tragel, aan de Sterredreef 50 te Clinge. Ook wordt er vermeld dat er meerdere vermisten zijn. De brand is gesticht door 2 cliënten op meerdere locaties. De vlammen komen inmiddels uit het dak. Twee begeleiders die de vermiste cliënten zijn gaan zoeken, zijn ondertussen eveneens vermist. En over het gehele terrein is paniek uitgebroken.

Het einde van de oefening is voorzien om 20.30 uur, waarna ter plaatse een nabespreking plaatsvindt.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl