3 e persbericht van woensdag 26 mei 2004

Eindhoven 26-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Opgepakt voor stelen emballage

Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmiddag rond 14.45 uur aangehouden door beveiligingspersoneel van een bedrijf aan de Achtseweg Noord. Ze hadden van een getuige doorgekregen dat de verdachte drie kratten met lege flessen van het bedrijfsterrein had gestolen. Nadat ze de man hadden opgepakt, is hij overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Na verhoor is de man met een proces verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Winkeldief alsnog aangehouden

Een man van 24 jaar uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden op de Deken van Somerenstraat. Hij wordt ervan verdacht dat hij dinsdagmiddag rond 17.40 uur voor ruim 130 euro aan tubes tandpasta heeft weggehaald uit een winkel aan de Hoogstraat. De man werd toen wel betrapt door een personeelslid van de zaak, maar omdat deze zich bedreigd voelde door de verdachte, heeft hij hem laten gaan. Op basis van het signalement is de Eindhovenaar vandaag opgepakt. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Vluchtende fietser achterhaald

Een 40-jarige man uit Utrecht is woensdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op de Geldropseweg. Een surveillerende agent zag hem kort daarvoor op de busbaan van de Vestdijk fietsen en wilde hem staande houden. De man ging er echter op zijn fiets vandoor, waarop de agent er op zijn eigen fiets achteraan ging. Na een achtervolging kon de agent de man op de Geldropseweg inhalen en aanhouden. Omdat hij ook weigerde een legitimatiebewijs te tonen, werd hij meegenomen naar het bureau. De Utrechter is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Tas uit fietstas gestolen

Van een vrouw van 61 jaar uit Eindhoven is woensdagmiddag haar handtas uit haar fietstas gestolen. Dat gebeurde toen ze rond 13.20 uur op de Leenderweg fietste. Ze botste daar bijna tegen een man aan die naast haar op het trottoir kwam fietsen. Toen de vrouw thuis kwam, was de tas uit haar fietstas verdwenen. Er zaten onder meer een portemonnee met ongeveer 150 euro, een mobiele telefoon en een bril in. De verdachte is een blanke man tussen de 20 en 25 jaar oud met een normaal postuur en lichtblond haar.

Eindhoven: Aanhoudingen bij roodlichtcontrole

Bij een roodlichtcontrole op het 18 Septemberplein zijn 99 voetgangers en 41 fietsers bekeurd omdat ze het rode verkeerslicht negeerden. Dat gebeurde woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Er werden drie voetgangers aangehouden omdat ze niet meewerkten aan de controle: een 24-jarige Eindhovenaar weigerde zijn naam te noemen, een 15-jarige jongen uit Best noemde een verkeerde naam, en een 20-jarige man uit Arnhem beledigde de controlerende agent. Ook een 50-jarige fietster uit Eindhoven werd meegenomen naar het bureau omdat ze haar naam niet wilde noemen. Het viertal is na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Helmond: Bestelauto weggehaald

Vanaf de Mierloseweg is in de nacht van dinsdag op woensdag een bestelauto weggehaald. Het gaat om een blauwe Nissan Patrol (66-VD-XX). In de wagen zat onder meer gereedschap en een mobiele telefoon.

Helmond: Insluiping in woning

Bij een insluiping in een woning aan de 1e Haagstraat zijn een portemonnee met een onbekend geldbedrag en enkele cds weggehaald. Dat gebeurde woensdag tussen 14.30 en 15.15 uur. Een getuige heeft gezien dat iemand over de schutting in de tuin is geklommen. De dader is vervolgens via een openstaande achterdeur in de woning gekomen en heeft de spullen weggehaald.

Helmond: Bekeuringen bij autogordelcontroles

Bij autogordelcontroles op de W Prinzenstraat en de Rembrandtlaan zijn in totaal 19 bekeuringen uitgedeeld. Dat gebeurde woensdag tussen 12.30 en 15.00 uur. Op de W Prinzenstraat werden 32 automobilisten gecontroleerd; op de Rembrandtlaan 18 bestuurders.

Best: Verdachten inbraak met geweld aangehouden

Drie mannen zijn woensdagmiddag in het Paleis van Justitie in Den Haag aangehouden omdat ze worden verdacht van een inbraak met geweld in een woning in Best op 14 april. De bewoonster werd daarbij door één van de inbrekers op haar hoofd geslagen waardoor zij verwondingen opliep. Dat gebeurde toen ze rond 17.30 uur thuiskwam en de inbrekers betrapte. De daders zijn er met een camera vandoor gegaan. Na onderzoek kwam de recherche in Best het drietal op het spoor. Zij werden een week na de inbraak in Best op heterdaad betrapt bij een woninginbraak in Gouda. Daarvoor stonden ze vandaag in Den Haag terecht. Na afloop van de rechtszaak zijn ze door de Bestse politie aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek en worden vrijdag voorgeleid voor de Rechter Commissaris in Den Bosch. Het gaat om een Rotterdammer van 21 jaar, een man uit Capelle aan den IJssel van 21 jaar en een 37-jarige man zonder bekend woonadres.

Aarle-Rixtel/Beek en Donk: Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles, woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur, zijn in totaal zes overtredingen geconstateerd. Er werd achtereenvolgens gecontroleerd op de Broekdalerbaan in Aarle- Rixtel (80 km/u toegestaan, hoogst gemeten snelheid 92 km/u) en op de Lekerstraat (60 km/u toegestaan, hoogst gemeten snelheid 89 km/u) en de Oranjelaan (50 km/u toegestaan, hoogst gemeten snelheid 66 km/u) in Beek en Donk. Het aantal gecontroleerde voertuigen is niet bekend. Daarnaast deelden de agenten nog twee bekeuringen uit aan automobilisten omdat de apk van hun wagen niet in orde was, en acht bekeuringen aan autobestuurders die hun gordel niet om hadden.